Πέμπτη 16 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
28Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Αρχίζει με μεθοδεύσεις νοθείας!

Αρνήθηκαν τον αποκλεισμό των "νόθων" αντιπροσώπων της ΠΝΟ οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας, αθετώντας απροκάλυπτα προηγούμενες αποφάσεις! Ο λόγος και η ευθύνη πλέον στους συνέδρους

Στην... Επιτροπή Πληρεξουσίων του 28ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ που ξεκινά σήμερα, παρέπεμψε η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) την υπόθεση των οχτώ νόθων αντιπροσώπων της ναυτικής ομοσπονδίας (ΠΝΟ)!Διέλυσε, έτσι, μπροστά στις εκλογικές της σκοπιμότητες κάθε έννοια αξιοπιστίας της Συνομοσπονδίας! Το ίδιο όργανο που στο παρελθόν έχει πάρει πάμπολλες αποφάσεις καταδίκης της πρακτικής της ΠΝΟ, που εκλέγει τους αντιπροσώπους της παράνομα χωρίς απλή αναλογική, παραβιάζοντας το καταστατικό της ΓΣΕΕ κι έχει δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει και να δεχτεί αντιπροσώπους της εν λόγω ομοσπονδίας, χτες σε συνεδρίασή της αρνήθηκε να τους αποκλείσει!

Μειοψήφησαν οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ,που καταγγέλλουν την εν λόγω μεθόδευση νόθευσης του 28ου Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας. Χαρακτηριστικά - μιλώντας στο "Ρ" - ο Γιάννης Σταυρόπουλος,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, τόνισε ότι "η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, καθώς και η Νέα Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ, πρέπει κατηγορηματικά να αποκλειστούν, εφόσον παραβαίνουν το καταστατικό της ΓΣΕΕ που προσδιορίζει σαφώς τις υποχρεώσεις των μελών της συνομοσπονδίας για τις συνεδριακές διαδικασίες (απλή αναλογική, εφαρμογή των όρων του Ν.1264). Εχουν κατ' επανάληψη πάρει αποφάσεις τα όργανα της ΓΣΕΕ για τα θέματα αυτά, ενώ παράλληλα έχουν προειδοποιηθεί επανειλημμένα οι συγκεκριμένες οργανώσεις προκειμένου να συμμορφωθούν. Παρ' όλα αυτά, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ μη σεβόμενη τις ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ προγενέστερες αποφάσεις, ανοίγει το δρόμο για την ΠΝΟ με την αποδοχή της Νέας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ, και παραπέμπει το θέμα της ΠΝΟ στην Επιτροπή Πληρεξουσίων. Ευελπιστεί να αποκτήσει - φαίνεται - κάποια "επιχειρήματα"...".

Την έντονη αντίδραση τόσο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά,όσο και των ναυτεργατικών σωματείων αναμένεται να προκαλέσει η στάση της πλειοψηφίας της διοίκησης. Ηδη χτες μιλώντας στο "Ρ" ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Γιάννης Μανουσογιαννάκης,τόνισε: "Με τη σημερινή απόφαση (σ.σ. χτεσινή) της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για την προσπάθεια νοθείας του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, παρά τις προηγούμενες δεσμεύσεις για τοαντίθετο, που φέρουν την υπογραφή του σημερινού προέδρου της ΓΣΕΕ. Ουσιαστικά, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων αλλά και δεσμεύσεων απέναντι στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, ποδοπατά κάθε έννοια αξιοπρέπειας, υπευθυνότητας και αξιοπιστίας, συντασσόμενη με τις δυνάμεις που επιθυμούν τη διατήρηση του σάπιου καθεστώτος που υπάρχει στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Το λόγο πλέον έχουν οι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ και κάνω έκκληση - έστω και την τελευταία στιγμή - να μην επιτρέψουν την είσοδο "νόθων" αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, και να διασώσουν κάποιο από το απολεσθέν κύρος της...".

Να σημειώσουμε, πάντως, εδώ ότι η ΠΝΟ δεν είναι και ο μόνος κίνδυνος νόθευσης του 28ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Ηδη έχει εγκριθεί η συμμετοχή ενός αριθμού νόθων αντιπροσώπων, ενώ ελλοχεύει και η γνωστή περίπτωση της ΟΕΜΛΕ, του γνωστού Θεοφυλακτίδη,που "καλοταϊσμένη" μέχρι σήμερα από κονδύλια της Εργατικής Εστίας, επιθυμεί να εισέλθει στο συνέδριο με 7 (!) ψευτοαντιπροσωπους. Αν και αποκλείστηκε από την ΕΕ της ΓΣΕΕ, υπάρχει πάντα η γνωστή οδός των "ασφαλιστικών μέτρων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ