Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Μακριά από τα προβλήματα

Η ΔΕΣΚΕ καταψηφίζει τον απολογισμό δράσης και ανανεώνει την υπόσχεσή της προς τους εργαζόμενους ότι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για τα προβλήματα

Ετήσιο απολογιστικό συνέδριο πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Ασπροπύργου.Ενα Εργατικό Κέντρο με πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις, αλλά που σήμερα μάλλον παρατηρεί εκ του μακρόθεν, βουτηγμένο στο τέλμα της "συναίνεσης", τα προβλήματα που οξύνονται στην περιοχή. Η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων (ΔΕΣΚΕ), με διακήρυξη που διανείμει πλατιά στους χώρους δουλιάς, γνωστοποιεί στους εργαζόμενους της περιοχής την απόφασή της να καταψηφίσει τον απολογισμό δράσης που θα παρουσιάσει στο συνέδριο η πλειοψηφία της διοίκησης.

Αναφερόμενη η ΔΕΣΚΕ στα σοβαρά προβλήματα που οξύνονται στην περιοχή, σημειώνει μεταξύ άλλων: "Στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα έκλεισαν μια σειρά εργοστάσια (ΕΒΠΑ, ΑΓΚΡΟΚΑΝ) και άλλα με διάφορους τρόπους μείωσαν σημαντικά τον αριθμό των εργαζομένων ("Ελαιουργική"). Επίσης, σοβαρά προβλήματα θα δημιουργήσει στην περιοχή μας η εμμονή της κυβέρνησης να ξεπουλήσει, να χαρίσει στους ιδιώτες, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Ποια ήταν η στάση του Εργατικού Κέντρου όλη αυτή την περίοδο; Πώς αντιμετώπισε τα προβλήματα; Η πλειοψηφία της διοίκησης που ανήκει στην ΠΑΣΚΕ, ακολούθησε την τακτική της συναίνεσης και του συμβιβασμού, μακριά από τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής. Στήριξε και στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης για αυξήσεις 3+σν3% για τον δημόσιο τομέα και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για αυξήσεις 4+σν4% για τον ιδιωτικό τομέα. Κουβέντα δεν ήθελε και δε θέλει να ακούσει για καμιά μορφή αγώνα και για αντίσταση των εργαζομένων. Ολες μας τις προτάσεις τις απέρριπτε σαν αναχρονιστικές μορφές πάλης. Τη μόνη "σύγχρονη" μορφή που αναγνωρίζει και ακολουθεί είναι η ταξική συνεργασία και ο διάλογος για τον διάλογο...".

Η ΔΕΣΚ τονίζει ότι οι δυνάμεις της θα συνεχίσουν να παλεύουν για: Την ενίσχυση του εργατικού εισοδήματος, με τη σταδιακή κάλυψη των εισοδηματικών απωλειών και τη θεσμοθέτηση γνήσιου συστήματος ΑΤΑ. Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προστασία των ανέργων. Την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης του ΙΚΑ με το 20πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη, αλλά και τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων ΠΥΡΚΑΛ, ΕΒΟ, ΕΛΔΑ, Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Επίσης, την επανεξέταση της ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων Ελευσίνας και τη δημιουργία δημόσιου ενιαίου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας. Την προστασία και τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας, 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, άμεση ολοκλήρωση και λειτουργία του νοσοκομείου, δίκαιο φορολογικό σύστημα κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ