Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Αγωνιστικό διήμερο
  • Απεργία, συγκέντρωση και πορεία στη Βουλή αύριο Τετάρτη
  • Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη
  • Στην Ολομέλεια της Βουλής το εκτρωματικό νομοσχέδιο του ξεπουλήματος
  • Στη λογική του "παζαριού" μπαίνει η ΤΡΙΑΙΝΑ

Με εικοσιτετράωρη απεργία συνεχίζουν αύριο οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τον αγώνα τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ναυπηγείου. Την ίδια μέρα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την... κάλυψη των σκανδαλωδών όρων πώλησης του ναυπηγείου. Οι απεργοί θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος και με πορεία προς τη Βουλή θα διαδηλώσουν την απαίτησή τους να αποσυρθεί το εκτρωματικό νομοσχέδιο. Η ΓΣΕΕ μετέθεσε για την Πέμπτη την προγραμματισμένη για αύριο παναττική στάση εργασίας, προφανώς για να μην συμπέσει με το κύμα των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση της Συνομοσπονδίας, την Πέμπτη κηρύσσεται 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι για όλους τους εργαζόμενους της Αττικής και συγκέντρωση των απεργών στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, οπότε και θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Στο μεταξύ την Παρασκευή σε συνάντηση της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων του ναυπηγείου με τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό ΒιομηχανίαςΚώστα Σημίτη και Χρήστο Ροκόφυλλο αντίστοιχα, έγινε σαφές ότι η απόφαση της κυβέρνησης να παραδώσει στους ιδιώτες το τελευταίο δημόσιο ναυπηγείο είναι τελεσίδικη. Από την πλευρά του σωματείου (ΤΡΙΑΙΑΝΑ), η πλειοψηφία της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ), έθεσε στο... "παζάρι", που εξελίσσεται, για το ναυπηγείο και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για "θυσίες" και πάγωμα των μισθών για ένα χρόνο! Επίσης προβάλλει τη "λύση" της μετοχοποίησης του 49% των μετοχών του ναυπηγείου, βάζοντας έτσι τους ιδιώτες από το "παράθυρο". Η Εργοστασιακή Επιτροπή (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι αυτή η θέση εξυπηρετεί μόνο την κυβέρνηση, την οποία προσπαθεί η ΠΑΣΚΕ να τη βγάλει από το αδιέξοδο. Πάντως η ΤΡΙΑΙΝΑ με χθεσινή ανακοίνωσή της εμφανίζεται να ζητά από "τους βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο που διαλύει το ναυπηγείο".

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει με ανακοίνωσή της ότι η πώληση του ναυπηγείου έχει άμεση σχέση με την παραγωγική βάση της χώρας και σημειώνει ότι "η κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα οφείλει να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να σταματήσει τη διαδικασία εκποίησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ