Τρίτη 28 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απεργούν αύριο πανελλαδικά

Συγκέντρωση στις 9.30π.μ. στην Κάνιγγος. Απαιτούν ΤΩΡΑ μέτρα για την ανεργία και να σταματήσει ο εμπαιγμός του κλάδου από την κυβέρνηση

Πιο μαζικά, πιο ενωτικά και πιο αποφασιστικά οι οικοδόμοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Αύριο Τετάρτη συναντώνται στο νέο τους πανελλαδικό αγωνιστικό ραντεβού, μετά τον εμπαιγμό με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας την τελευταία τους απεργιακή κινητοποίηση (1η Μάρτη), δηλώνοντας "αναρμοδιότητα" (!) για όλα τους τα αιτήματα. "Στην άρνηση, στην πρόκληση και στον εμπαιγμό, αντιπαραθέτουμε τη δική μας άρνηση να υποταχθούμε, τη δική μας απόφαση να συνεχίσουμε με επιμονή και αποφασιστικότητα τους αγώνες",τονίζει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία οικοδόμων,η οποία έχει κηρύξει για αύριο, αλλά και για τις 5 Απρίλη 24ωρες πανελλαδικές απεργίες.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης των οικοδόμων θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος.

Οι οικοδόμοι απαιτούν: Μέτρα για την κατοικία και την επιβίωση των ανέργων. Να γίνουν τα μεγάλα έργα με διαφανείς διαδικασίες και προγραμματισμό. Επαναφορά των προϋποθέσεων για την τακτική επιδότηση και το χειμερινό επίδομα. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ. Κατώτερη σύνταξη ίση με 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και στα 60 γενικά. Νομοθετική κατοχύρωση του 7ωρου - 35ωρου με πλήρεις αποδοχές. Αποτελεσματικά μέτρα κατά της "μαύρης εργασίας". Ουσιαστικές αυξήσεις μέσω της κλαδικής συλλογικής σύμβασης. Ενταξη στα βαρέα όλων των ειδικοτήτων. Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Επίσης η Ομοσπονδία τονίζει ότι απαιτεί να μην γίνει καμιά απολύτως συζήτηση και αποδοχή από την κυβέρνηση του αιτήματος των ευρωεταίρων για τη μεταφορά εργαζομένων από ασιατικές χώρες για τη χρησιμοποίησή τους στην εκτέλεση των μεγάλων έργων με άθλια μεροκάματα και συνθήκες Μεσαίωνα. Τέλος, απαιτεί από την κυβέρνηση να μην ενδώσει στις απαιτήσεις των κατασκευαστών και να μη δεχτεί αλλαγές στο νέο σύστημα ασφάλισης των οικοδόμων.

Σε ό,τι αφορά το επικουρικό ταμείο του κλάδου (ΤΕΑΕΔΞΕ), οι οικοδόμοι ζητάνε να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην αναθεώρηση των παράνομα εκδοθέντων συνταξιοδοτικών αποφάσεων και να αναπροσαρμόσει τις παράνομα αποδεκατισμένες συντάξεις. Επίσης, να χορηγήσει αυξήσεις σύμφωνα με τις αυξήσεις στο βασικό ημερομίσθιο και να προχωρήσει στην ενοποίηση με το ΤΕΑΜ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ