Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στη ρότα του "κοινωνικού εταιρισμού"

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).- Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με τη συμφωνία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και "ΣΥΝ" και με τη διαφωνία της "Εργατικής Ενότητας" (ΕΣΑΚ), εισηγείται στην Ολομέλεια της Διοίκησης τη συγκρότηση Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ)...

Σαν συνέχεια της απόφασης για δημιουργία ΟΚΕ στη Βόρεια Ελλάδα, η συναινετική πλειοψηφία ενέκρινε (με διαφωνία της "Εργατικής Ενότητας") την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Β. Ελλάδας για τη σύσταση αστικής "μη κερδοσκοπικής" εταιρίας, με αντικείμενο τη διαχείριση κονδυλίων "για την ανάπτυξη της βιομηχανίας στη Β. Ελλάδα και τη διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας".

Σύμφωνα με το καταστατικό αυτής της εταιρίας, την προεδρία της οποίας θα ασκεί ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Β. Ελλάδας, θα επιδιώκεται η ίδρυση εμπορευματικού και διαμετακομιστικού κέντρου, ελεύθερων ζωνών εμπορίου, ίδρυση βαλκανικού εμπορικού κέντρου κλπ. Στόχος της δηλαδή είναι η υλοποίηση του μοντέλου ανάπτυξης που θέλει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την Ελλάδα.

Η "Εργατική Ενότητα" θεωρεί πως η ίδρυση αυτής της εταιρίας δεν έχει καμιά σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του Νομού Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, που δοκιμάζεται από το κλείσιμο των εργοστασίων, το ξεκλήρισμα ολόκληρων κλάδων όπως η κλωστοϋφαντουργία. Αντίθετα με τη δημιουργία εταιριών αυτού του είδους, κάποιοι καρπώνονται κοινοτικά κονδύλια που δίνονται για τη δημιουργία υποδομής και αποθηκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ