- Με τους χιλιάδες απολυμένους της Πειραϊκής - Πατραϊκής Πάτρας ενώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα και οι εργαζόμενοι ολόκληρης της πόλης στο Παμπατραϊκό συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν την ερχόμενη... - 1995-03-31 00:00:00.0"/> - Με τους χιλιάδες απολυμένους της Πειραϊκής - Πατραϊκής Πάτρας ενώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα και οι εργαζόμενοι ολόκληρης της πόλης στο Παμπατραϊκό συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν την ερχόμενη... - 1995-03-31 00:00:00.0" /> Συλλαλητήριο στην Πάτρα στις 6 του Απρίλη | ΕΡΓΑΤΙΚΑ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑ+ΔΚΙΚΗ - ΠΑΤΡΑ+ΔΚΙΚΗ
Συλλαλητήριο στην Πάτρα στις 6 του Απρίλη
  • Να λειτουργήσει η επιχείρηση υπό τον έλεγχο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, απαιτούν οι εργαζόμενοι
  • Μαίνεται στο παρασκήνιο ο πόλεμος συμφερόντων και "μίζας" γύρω από την πώληση του ομίλου

Με τους χιλιάδες απολυμένους της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" Πάτρας ενώνουν τα αγωνιστικά τους βήματα και οι εργαζόμενοι ολόκληρης της πόλης στο Παμπατραϊκό συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Απρίλη, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και το σωματείο των απολυμένων, με αιτήματα να επαναλειτουργήσει άμεσα ο Ομιλος της Π - Π κάτω από τον έλεγχο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων και να σταματήσει η αποβιομηχάνιση της περιοχής.Στην αγωνιστική κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης θα παραβρεθούν και οι εργαζόμενοι στα γραφεία της μητρικής εταιρίας στην Αθήνα στα πλαίσια 24ωρης απεργίας και οι απολυμένοι από το εργοστάσιο της Π - Π Χαλκίδας.

Στο μεταξύ συνεχίζεται το "μπλέξιμο" στην πώληση της επιχείρησης, καθώς από τη μια πληθαίνουν οι υποψήφιοι αγοραστές και σκληραίνουν τα παζάρια και από την άλλη - όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Χρήστος Ροκόφυλλος - κλωστοβιομήχανοι ασκούν σοβαρές πιέσεις να παραμείνει η επιχείρηση κλειστή, επειδή φοβούνται να μη χάσουν το μερίδιό τους από την αγορά! Αυτό τουλάχιστον φανερώνει η καθυστέρηση για την κήρυξη του νέου περιορισμένου διαγωνισμού, για την πώληση της επιχείρησης που ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας. Στο νέο διαγωνισμό θα κατέθεταν νέες βελτιωμένες προσφορές μόνο οι 21 "επενδυτές" που συμμετείχαν στον επίσημο δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό που είχε κηρυχτεί τον Σεπτέμβρη.

Σημειώνεται ότι ως αφορμή για την πρόσκληση νέου διαγωνισμού μεταξύ των ενδιαφερομένων έχει προβληθεί από το υπουργείο Βιομηχανίας η παρέμβαση του χαρτοβιομηχάνου Π. Ζερίτη,ο οποίος κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα πριν από δυόμισι μήνες εναντίον ΟΑΕ και εκκαθαριστών της επιχείρησης, διεκδικώντας το αποθηκευτικό συγκρότημα του ομίλου στη Βαρυμπόμπη. Η παρέμβαση του βιομηχάνου έγινε, όταν φανερώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να παραδώσει την Π- Π στην πολυεθνική εταιρία OLAYAN με έδρα τη Σαουδική Αραβία. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικαίωσε τον Π. Ζερίτη και του έδωσε το δικαίωμα να καταθέσει νέα προσφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ