Τετάρτη 1 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Αγώνας διαρκείας για δίκαιη φορολόγηση

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ΔΧ, μετά την εμμονή της κυβέρνησης στα νέα φορολογικά μέτρα σε βάρος του κλάδου, με τα λεγόμενα "αντικειμενικά κριτήρια".

Οπως είναι γνωστό, από την περασμένη Παρασκευή έχουν ακινητοποιηθεί τα περισσότερα εκ των 35.000 φορτηγών ΔΧ εθνικών μεταφορών και από χτες ακινητοποιήθηκαν τα 13.000 ελαφρά φορτηγά ΔΧ και τα φορτηγά διεθνών μεταφορών (ΤΙR). Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές όλων των κατηγοριών ζητούν δίκαιη φορολόγηση, όχι με βάση τα "αντικειμενικά κριτήρια", αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς πίνακες, ανάλογα με το ωφέλιμο φορτίο (τονάζ), όπως έχει ψηφιστεί στο νόμο 2214. Επίσης, ζητούν, τα βιβλία εσόδων - εξόδων να τηρούνται μόνο για την καταχώριση των εισπράξεων και την απόδοση του ΦΠΑ.

Οι ιδιοκτήτες των ελαφρών φορτηγών ΔΧ, εκτός των άλλων, ζητούν να αυξηθεί από ένα σε τρία εκατομμύρια το αφορολόγητο εισόδημα, αφού τρία εκατομμύρια είναι το όριο της φτώχειας και επίσης, ζητούν να αναθεωρηθούν οι συντελεστές φορολογίας.

Σήμερα το πρωί, οι ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ, συγκαλούν γενική συνέλευση και στη συνέχεια, έχουν προγραμματίσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Με την ακινητοποίηση των φορτηγών ΔΧ και των βυτιοφόρων υγρών καυσίμων, αναμένεται να ανακύψουν σοβαρά προβλήματα τις επόμενες μέρες στη διακίνηση αγαθών και προϊόντων, αλλά και στον εφοδιασμό των πρατηρίων υγρών καυσίμων και των καταστημάτων.

Ηδη στη Θεσσαλονίκη, από χτες το πρωί είχαν σχηματιστεί "ουρές" αυτοκινήτων στα βενζινάδικα, ενώ για σήμερα υπολογίζεται ότι θα διατεθεί το 75% των αποθεμάτων σε υγρά καύσιμα στη συμπρωτεύουσα. Προβλήματα αναμένονται σήμερα και στην κεντρική λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων, έχουν ακινητοποιήσει τα οχήματά τους στις εισόδους - εξόδους των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ