Τετάρτη 1 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ
"Πονοκέφαλος" η επανασύνδεση της γραμμής

Η άμεση επανασύνδεση της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή της Μαλακάσας, αποτελεί μείζον πρόβλημα για τον ΟΣΕ και όλες οι προσπάθειες των αρμοδίων επικεντρώνονται σ' αυτό.

Οι ειδικοί του Οργανισμού επισημαίνουν ότι πρέπει συντομότατα να λειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή στη Μαλακάσα, έστω και προσωρινά, για να περάσουν άδειες οι αμαξοστοιχίες "ιντερσίτι", που έχουν αποκλειστεί στην Αθήνα και να αποκατασταθεί έτσι η σιδηροδρομική σύνδεση προς και από βόρεια Ελλάδα, έστω και μέχρι την Οινόη. Επίσης, πρόβλημα υπάρχει και με αμαξοστοιχίες που έχουν παρουσιάσει βλάβες και έχουν αποκλειστεί στη Θεσσαλονίκη. Οι αμαξοστοιχίες αυτές πρέπει να επισκευαστούν στα μηχανοστάσια του ΟΣΕ, σε Αθήνα και Πειραιά.

Οι ειδικοί του ΟΣΕ εκτιμούν ότι μέσα στην εβδομάδα θα αποκατασταθεί η ζημιά στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με προοπτική, σε 15 μέρες να αποκατασταθεί και η κυκλοφορία των τρένων. Ολα αυτά, βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι επιστήμονες της επιτροπής που εξετάζουν τις συνθήκες του φαινομένου, θα ανάψουν το "πράσινο φως" στον ΟΣΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι του ΟΣΕ, εξετάζουν ως οριστική λύση, τη μετατόπιση της γραμμής κάτω από την υφιστάμενη (προς την εθνική οδό).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ