Πέμπτη 2 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ 2-1
Με άνεση, χωρίς εμφάνιση

Περισσότερο άνετη από όσο δείχνει το τελικό 2-1 ήταν η νίκη - πρόκριση της ΑΕΚ.Η πρωταθλήτρια για μια ακόμη φορά δυσαρέστησε τόσο τους φίλους της όσο και τον Μπάγιεβιτς με τη μέτρια εμφάνισή της και κυρίως με την εξωφρενική επίδοση των παικτών στην απώλεια κλασικών ευκαιριών.

Ο Σαραβάκος τρεις φορές, ο Δημητριάδης και ο Κετσπάγια από μια δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, παρότι προηγουμένως είχαν εξουδετερώσει ακόμα και τον τερματοφύλακα Κάντα!Αλλη μια φορά ο Κοπιτσής βρέθηκε τετ α τετ με τον Κάντα αλλά πλάσαρε πάνω του. Εξι σίγουρα γκολ χαμένα... Πραγματικά απίστευτες ευκαιρίες. Και να σκεφτεί κανείς, ότι τα δυο γκολ της νίκης ήρθαν σε στιγμές ανύποπτες και μάλιστα από καραμπόλες. Το πρώτο μόλις στο 3 από τον Κετσπάγια,αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε σε πόδια αμυνομένων και κρέμασε τον τερματοφύλακα του Εθνικού.Το δεύτερο ήρθε στο 49 από καραμπόλα που έκανε η μπάλα στα πόδια τουΔημητριάδη μετά από συρτό σουτ του Κετσπάγια.Ο Νινιάδης μείωσε στο85 με δύσκολο πλασέ από πλάγια θέση.

Το χτεσινό παιχνίδι χωρίς να ξεφύγει από τη μετριότητα ήταν πιο ζωντανό από το πρώτο του Σταδίου Καραϊσκάκη. Βοήθησε σ αυτό και η επιλογή του Εθνικού να παίξει ανοιχτά. Τουλάχιστον στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε η είσοδος του Τσάρτα με τις μαγικές μπαλιές ανέβασε την ΑΕΚ, ο αγώνας είχε ενδιαφέρον και άρεσε. Αν έμπαιναν και τα γκολ που χάθηκαν - όλα στο β μέρος - θα ήταν ακόμα πιο ευχαριστημένοι και οι θεατές. Περισσότερο ίσως τους ευχαρίστησε η απώλεια του πέναλτι από τον... Αλεξανδρή.Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τη φάση απευθείας από τα μεγάφωνα του "Νίκος Γκούμας" και να πανηγυρίσουν δεόντως...

Ο διαιτητής Βέλιος,παρότι είχε εύκολο έργο και βοηθήθηκε από τους παίκτες, δεν τα πήγε καλά. Ανέχτηκε τα σκληρά μαρκαρίσματα και κιτρίνισε μόνο τον Παπαπαναγή για διαμαρτυρία. Ελέγχεται δε και για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Κοπιτσή από τον Κάντα στο 27.

ΑΕΚ: Βασ. Καραγιάννης, Κοπιτσής, Βάιος Καραγιάννης, Μανωλάς,Σαμπανάτζοβιτς,Βλάχος, Σαραβάκος, Σαβέβσκι (46 Τσάρτας), Δημητριάδης (74 Σταματής), Κετσπάγια, Κασάπης.

ΕΘΝΙΚΟΣ: Κάντας, Πάντοβιτς, Τσιότρας, Παπαπαναγής,Γρηγορίου (86 Τσιφούτης), Καψής,Καμίτσης, Γιώτης, Αναστασίου (74 Νινιάδης), Γιώτσας, Ξάνθης.

"Η ομάδα είναι πολύ κουρασμένη και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε". Η διαπίστωση ανήκει στον Ντούσαν Μπάγιεβιτς,που δήλωσε δυσαρεστημένος για την απόδοση της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο και για τις χαμένες ευκαιρίες, ενώ μίλησε με καλά λόγια για τον Τσάρτα.

Ο Γιάννης Κυράστας,αφού παραδέχτηκε, ότι το σκορ μπορούσε να 'ταν ευρύτερο, δήλωσε εν μέρει ικανοποιημένος από την ετοιμότητα των αναπληρωματικών παικτών που χρησιμοποίησε.

Ηλ. ΜΑΤΘΑΙΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ