Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Ξεσηκώνονται και οι κτηνοτρόφοι

Συλλαλητήριο την Παρασκευή, 17 Μάρτη

Κρατώντας μαύρες σημαίες και χύνοντας γάλα στους δρόμους, οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας θα διαδηλώσουν την Παρασκευή 17 Μάρτη, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή υποβάθμιση της κτηνοτροφίας στην περιοχή και σ' ολόκληρη τη χώρα.

Την απόφαση για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου έλαβαν οι πρόεδροι των κτηνοτροφικών συλλόγων του νομού, σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία της Λάρισας. Στο συλλαλητήριο ενδέχεται να συμμετάσχουν και οι αγελαδοτρόφοι, που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας διαμαρτύρονται για:

  • Την προσπάθεια των τυροκόμων να μειώσουν τις τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος κατά 50 δραχμές το κιλό, μετά από πανελλαδική συμφωνία για τον έλεγχο του κόστους παραγωγής...
  • Την ανεξέλεγκτη εισαγωγή τυριών από τη Βουλγαρία και άλλες τρίτες χώρες, αλλά και τη μετασυσκευασία τους, ώστε να διακινηθούν σαν παραδοσιακά ελληνικά τυριά.
  • Την επιχειρούμενη φορολόγησή τους με "αντικειμενικά κριτήρια" χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της παραγωγής γάλακτος.
  • Τα ανυπέρβλητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη σφαγή των ζώων, μετά την απόφαση του περιφερειακού διευθυντή της Νομαρχίας Λάρισας, να αναστείλει τη λειτουργία των 22 από τα 25 υπάρχοντα σφαγεία του νομού.

Οι πρόεδροι των κτηνοτροφικών συλλόγων εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας και οργανώνουν δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της αδιαφορίας της πολιτείας.

Ετσι, ως αρχή των κινητοποιήσεων αποφασίστηκε την ερχόμενη Παρασκευή να συγκεντρωθούν οι κτηνοτρόφοι, στις 10 το πρωί, έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και στη συνέχεια με πορεία να κατευθυνθούν στη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ