Σάββατο 11 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Τα σέβη μας κ. Ντανίλοβιτς"

Αυτοκράτορας ο Σέρβος, διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 85 - 68 κι η Μπολόνια απέκτησε προβάδισμα

Οσοι σκέφτηκαν προς στιγμήν, ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα από τον Ολυμπιακό, διαψεύστηκαν παταγωδώς. Ο Ευθ. Κιουμουρτζόγλου δε βρήκε λύσεις απέναντι στον Ντανίλοβιτς κι ο Σέρβος κατά διαστήματα έκανε ό,τι ήθελε σαν Ρωμαίος αυτοκράτορας. Η ήττα από την πρωταθλήτρια Ιταλίας ούτε καταστροφική, ούτε εκτός προγράμματος ήταν. Αυτό που πρέπει όμως να ανησυχεί τους "πράσινους", είναι ο τρόπος που επιτεύχθηκε. Εύκολα, χωρίς αντίσταση, με τους Βράνκοβιτς, Πάσπαλιε σε άσχημη μέρα και την ομάδα κομμένη στα δύο. Η διαφορά λίγο πριν το τέλος έφτασε και τους 26 πόντους (81 - 55), θυμίζοντας το Βατερλό της Μόσχας.

Οι Ιταλοί σε μεγάλη βραδιά, απέδειξαν ότι στην έδρα τους παραμένουν μια υπολογίσιμη δύναμη. Τι θα κάνουν σε πέντε βράδια στη Γλυφάδα; Κανείς δεν το γνωρίζει. Μπορεί να νικήσουν όπως πέρυσι. Μπορεί να συντριβούν όπως πριν ένα μήνα στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Σίγουρα πάντως θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους.

Με τον Αλβέρτη ανήμπορο να σταματήσει τον Ντανίλοβιτς, ο Παναθηναϊκός είχε χαμένο το παιχνίδι από χέρι. Ο Σέρβος έκανε μαγικά πράγματα στο πρώτο εικοσάλεπτο, ενώ αποδείχτηκε ατυχής η εντολή να αναλάβει τη φρούρησή του ο Πάσπαλιε. Ο Μαυροβούνιος, ασυνήθιστος σε δύσκολες αποστολές, παρασύρθηκε απ' τον συμπατριώτη του, χάνοντας την επαφή του και με το αντίπαλο καλάθι. Κάτι προσπάθησε να γίνει στο ξεκίνημα της επανάληψης όταν οι Μπινέλι, Μοραντότι κάθησαν στον πάγκο με 4 φάουλ, αλλά χωρίς συνέχεια. Ο Ντανίλοβιτς απ' τη μια και οι Αμπιο, Μορέτι από την άλλη, αφαίρεσαν κάθε ελπίδα ακόμα και για ένα τιμητικό αποτέλεσμα. Το τελικό 85 - 68 (48 - 35), σαν διαφορά μπορεί να μην λέει τίποτα, σαν αποτέλεσμα όμως φορτώνει με άγχος τα χέρια των παικτών του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Ντανίλοβιτς 24 (1), Κολντεμπέλα 5 (1), Αμπιο 15 (3), Μορέτι 13 (1), Μπινέλι 2, Μπατίστι, Μοραντότι 10 (1), Καρέρα 8, Μπίνιον 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑ+ΔΚΙΚΟΣ: Αλβέρτης 16 (1), Παταβούκας 3 (1), Οικονόμου 16 (1), Πάσπαλιε 7, Γιαννάκης 14 (1), Βράνκοβιτς 9, Πετσάρσκι 2, Μυριούνης.

  • Το πρώτο βήμα για τη Σαραγόσα έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Αρβ. Σαμπόνις νίκησε στο Ζάγκρεμπ την Τσιμπόνα με 82 - 78. Στον τέταρτο αγώνα της ημιτελικής φάσης Σκαβολίνι Πέζαρο - Λιμόζ 68 - 55.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ