Τρίτη 21 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο αρχάριος και η Καρμέλα

Οποιος δεν έτυχε, πράγμα απίθανο με τις τόσες επαναλήψεις, να δει την ταινία του Γουίλιαμ Γουέλμαν "Ούτε ιερό ούτε όσιο",με την Καρόλ Λομπάρντ και τον Φρέντερικ Μαρτς, ας μην τη χάσει. Από το SEVEN X στις 21.00, λοιπόν, η εντυπωσιακή κοινωνική σάτιρα, που δεν ξεχνά να ειρωνευτεί τον κιτρινισμό του Τύπου.

Από την ΕΤ-3 στις 23.15 "Το δικό μου Αϊντάχο",του Γκας Βαν Σαντ. Μια δυνατή, παράξενη ωστόσο, ταινία, που αφηγείται τις περιπέτειες δυο παραστρατημένων νεαρών, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας κάνουν πεζοδρόμιο. Μεταξύ τους θα αναπτυχθεί μια φιλία, μια φιλία που θα δυναμώσει στους εφιαλτικούς δρόμους του Πόρτλαντ, μια φιλία που δε θα βοηθήσει σε τίποτε τα δυο χαμένα αυτά παιδιά.Με εξαιρετικές ερμηνείες από τους Ρίβερ Φίνιξ και Κιάνου Ριβς.

Από την ΕΤ-1 στις 00.20 "Ουργκά, η γη του έρωτα" του Νικίτα Μιχάλκοφ. Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας με το Χρυσό Λέοντα στα 1991. Εικαστικά υπέροχη είναι η ταινία, που δείχνει την εξαιρετική ομορφιά της αμόλυντης στέπας και της καλοσύνης των ανθρώπων της πριν "μολυνθούν" από τον βιομηχανικό πολιτισμό.Παίζουν οι: Μπαγιαρέτου Μπαντέμα και Βλαντιμίρ Γκοστούκιν.

Από το MEGA στις 00.30 "Ο αρχάριος" του Αντριου Μπέργκμαν. Ενας νεαρός πάει στη Νέα Υόρκη να σπουδάσει κινηματογράφο. Στο σταθμό, όμως, χάνει τις αποσκευές του, δηλαδή, όλα του τα υπάρχοντα. Ετσι αναγκάζεται να εργαστεί αμέσως και να αφήσει όνειρα και σπουδές γι' αργότερα. Βρίσκει δουλιά σε ένα μαφιόζο, ένα μαφιόζο που είναι φτυστός με τον Ντον Κορλεόνε του Κόπολα. Ο μαφιόζος αυτός έχει στήσει μια πανέξυπνη απάτη, μια απάτη που, όμως, διαφεύγει της προσοχής του αρχάριου αλλά μελλοντικού γαμπρού του. Με λίγα λόγια θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την ταινία, έτσι: Μπράντο εναντίον Μπράντο. Πλάι στο μεγάλο, σχεδόν μυθικό, Αμερικανό ηθοποιό οι: Μαξιμίλιαν Σελ, Μάθιου Μπρόντερικ, Αν Μίλερ.

Και από τον ΑΝΤΕΝΝΑ στις 02.20 (γιατί άραγε τόσο αργά;) "Ω, Καρμέλα",του Κάρλος Σάουρα. Μια εξαιρετική ταινία που μας γυρίζει την εποχή του εμφυλίου ισπανικού πολέμου και μας ξεναγεί στα παρασκήνια ενός θιάσου που υποστηρίζει τον Δημοκρατικό Στρατό αλλά, τελικά, συλλαμβάνεται από τους Φαλαγγίτες. Είναι κρίμα που μια τόσο ωραία ταινία προβάλλεται σε τόσο ακατάλληλη ώρα. Με τους Κάρμεν Μάουρα, Αντρες Παγιάρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ