Πέμπτη 21 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερωτηματικά

Τουλάχιστον ερωτηματικά προκαλεί η στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Λιάνη στο θέμα της - στην καλύτερη περίπτωση - επίμαχης μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Της μονάδας, δηλαδή, που ακόμα και κυβερνητικά στελέχη βλέπουν πλέον με καχυποψία, για να μην πούμε για μια σειρά φορείς και αρμοδίους, που ανοιχτά τη χαρακτηρίζουν απροκάλυπτο σκάνδαλο.

Τα ερωτηματικά μάλιστα εντείνονται όταν είναι γνωστό ότι ακόμα και το κυβερνητικό συμβούλιο αναγκάστηκε (άσχετα με το αποτέλεσμα που θα προκύψει) να αποφασίσει την επανεξέταση του τιμήματος ανάθεσης της μονάδας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η υπερτίμηση του κόστους της κατά 50 δισ. δρχ.

Ολα αυτά κάνουν τα ίδια ερωτηματικά αφόρητα όταν μόλις χτες έγινε γνωστό ότι οι Ρώσοι, με επιστολές τους προς την κυβέρνηση, ουσιαστικά εκβιάζουν με την έκβαση της σύμβασης για το φυσικό αέριο, αν δε γίνει το χατίρι του Κοπελούζου για το σταθμό της Φλώρινας, ενώ χτες ο Γ. Λιάνης επέλεξε τη στιγμή - με δηλώσεις του στο Μακεδονικό Πρακτορείο - για να ταυτίσει την κατασκευή, και μάλιστα χωρίς καθυστερήσεις, της μονάδας με την "ύπαρξη της Φλώρινας".

Εμείς περιοριζόμαστε να καταγράψουμε τα ερωτηματικά. Και επειδή θα ήμασταν οι τελευταίοι που δε θα παίρναμε ακόμα και πάνω μας την υπόθεση μιας σημαντικής επένδυσης, απλά αναρωτιόμαστε, γιατί - πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για την εκλογική του περιφέρεια - ο Γ. Λιάνης εμφανίζεται τόσο απόλυτος, αποφεύγοντας μάλιστα και την οποιοδήποτε νύξη τόσο για τις διαδικασίες ανάθεσης, όσο και για το - κατά γενική σχεδόν ομολογία - υπερτιμημένο κόστος του έργου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ