Πέμπτη 21 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υποκριτικές καταγγελίες

Ας μας επιτρέψουν, όσοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατάγγειλαν - και μάλιστα με αρκετή σφοδρότητα - τις ρουσφετολογικές επιδόσεις κυβερνητικών αρμοδίων ή συναδέλφων τους, στη διάρκεια της προχθεσινής συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο δημόσιο, να κρατήσουμε πολλές και σοβαρές επιφυλάξεις για την ειλικρίνεια των προθέσεών τους.

Το λέμε αυτό, για τους εξής - νομίζουμε βάσιμους και υπεραρκετούς - λόγους: Πρώτον, διότι όλες οι καταγγελίες ήταν αόριστες και γενικόλογες. Ακόμη και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που κατάγγειλε συνάδελφό του της ΝΔ, ότι χρησιμοποιεί συγκεκριμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις, για να διορίζει σε κάθε προεκλογική περίοδο 400 - 500 ψηφοφόρους κι έτσι εκλέγεται, φρόντισε να μην τον ονοματίσει, παρότι προκλήθηκε γι' αυτό. Δεύτερον, επειδή αρκετοί από τους καταγγέλλοντες - μαζί και ο κυβερνητικός εισηγητής του νομοσχεδίου, που δήθεν εξοβέλιζε μια για πάντα το ρουσφέτι - υπέγραφαν την ίδια στιγμή πρόταση τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία διορίζονταν στο δημόσιο οι μερικές δεκάδες συνεργάτες των περιφερειαρχών. Υπέγραφαν, δηλαδή, την ίδια στιγμή ένα σκαστό ρουσφέτι. Και τρίτο και σοβαρότερο, επειδή η ανύπαρκτη στην ουσία αξία των καταγγελιών τους αποκαλύφθηκε όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσουν ή όχι το κυβερνητικό νομοσχέδιο, το οποίο διατηρεί και... βελτιώνει τα παραθύρια και τους φεγγίτες του... αθλήματος και να πάρουν θέση στις συγκεκριμένες προτάσεις του ΚΚΕ.

Αν θεωρούν, πάντως, ότι τους αδικήσαμε, έχουν την ευκαιρία να μας πείσουν για το αντίθετο, όταν το συζητούμενο νομοσχέδιο έρθει για συζήτηση στο Θερινό Τμήμα της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ