Πέμπτη 21 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο απυρόβλητο οι μεγαλοκαρχαρίες

Συνεχίστηκε χτες η συζήτηση για τις διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στη φορολογική νομοθεσία

Με την εξέταση των άρθρων συνεχίστηκε χτες στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για τις φορολογικές ποινές και την κωδικοποίηση των διατάξεων που τις διέπουν και η συζήτηση συνεχίζεται σήμερα, καθώς βουλευτές της ΝΔ υπέβαλαν πρόταση ονομαστικής ψηφοφορίας για ένα συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας υπογράμμισε ότι όλα τα φορολογικά νομοσχέδια που έρχονται για ψήφιση διατείνονται ότι θα χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή, αλλά κάνουν το ακριβώς αντίθετο. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά για τα τέλη υπερημερίας που οφείλουν στο δημόσιο ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης και η υπόθεση βρίσκεται στον εισαγγελέα. Η κυβέρνηση, είπε, αν θέλει λεφτά μπορεί να αφήσει τα διάφορα τερτίπια και να θέσει ευθέως το ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, "αν μπορεί ο Λάτσης ή ο Βαρδινογιάννης ή οποιοσδήποτε άλλος να φέρουν καύσιμα έτοιμα εδώ και να τα εμπορεύονται χωρίς να πληρώνουν φόρους". Στοιχειοθετώντας την κριτική του Κόμματος για τον ταξικό χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος, υπενθύμισε ότι οι βιομήχανοι με τα σημειώματα που έδωσαν συμφωνούν με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και ζητούν ακόμα μεγαλύτερη μείωση των προστίμων που επιβάλλονται.

Ο Στρ. Κόρακας αναφερόμενος στην τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα κρουαζιερόπλοια μπορούν να εφοδιάζονται καύσιμα με απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, είπε ότι αυτή είναι "σκανδαλώδης" καθώς την ίδια στιγμή οι μικροψαράδες συνεχίζουν να πληρώνουν ολόκληρη την τιμή των καυσίμων και παίρνουν το φόρο πίσω μόνο αφού περάσουν αρκετοί μήνες. Εφερε δε ως παράδειγμα τους ψαράδες της Λήμνου, οι οποίοι για να πάρουν αφορολόγητο πετρέλαιο πρέπει να πάνε στην Αλεξανδρούπολη να το προμηθευτούν. Στη Λήμνο πρέπει να πληρώσουν ολόκληρη την τιμή.

Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συζήτησης οι βουλευτές του ΚΚΕ εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για το χρόνο που διατίθεται για τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ενώ με παρέμβαση του Ν. Γκατζή η κυβέρνηση απέσυρε διάταξη που καθιέρωνε τη συλλογική ευθύνη στις διοικήσεις των συνεταιρισμών για τις όποιες φορολογικές παραβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ