Πέμπτη 6 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ
Κοινή παρέμβαση για τη σωτηρία του δολαρίου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Η γερμανική Μπούντεσμπανκ, η Αποθεματική Τράπεζα των ΗΠΑ και η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας παρενέβησαν χτες, επιχειρώντας να υποστηρίξουν στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο. Η συντονισμένη παρέμβαση των τριών κεντρικών τραπεζών είχε ως αποτέλεσμα την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με 86,50 γιεν και 1,3750 μάρκα.

Χρηματιστηριακές πηγές της Ν. Υόρκης εκτιμούσαν χτες ότι οι προσπάθειες αυτές απέχουν αρκετά από τη "διακήρυξη του τέλους της πρόσφατης ύφεσης που πλήττει το αμερικανικό δολάριο", σημειώνοντας ότι συνήθως οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στις αγορές συναλλάγματος δεν έχουν μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, εκτός εάν συνοδευτούν με άλλες αλλαγές, όπως αυξήσεις των επιτοκίων κλπ.

Πάντως, οι χτεσινές εξελίξεις επέφεραν μία μικρή "ανάκαμψη" του δολαρίου, σημειώθηκε κυρίως έναντι του γερμανικού μάρκου προς το οποίο διαμορφώθηκε η ισοτιμία των 1,3837 μάρκων (σε σύγκριση με τη χτεσινή ισοτιμία που έφτανε τα 1,3790 μάρκα). Εναντι του γιεν, η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος απλώς "σταθεροποιήθηκε" στο επίπεδο των 86,50 γιεν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ