Πέμπτη 6 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παμπατραϊκή αντίσταση...
  • Σήμερα στις 7.00 το απόγευμα πανεργατική συγκέντρωση στην πλατεία Ολγας της Πάτρας. Εργαζόμενοι και άνεργοι απαιτούν να μπει φραγμός στην αποβιομηχάνιση και να επαναλειτουργήσει η Π-Π υπό τον ΟΑΕ
  • Πανεργατική απεργία χτες στο Αγρίνιο

Ξεσηκώνονται σήμερα το απόγευμα οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Πάτρας,που πραγματοποιούν πανεργατικό συλλαλητήριο, ενάντια στην πολιτική αποβιομηχάνισης, απαιτώντας την επαναλειτουργία της "Πειραϊκής - Πατραϊκής" υπό τον έλεγχο του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων,την επαναλειτουργία του "Λαδόπουλου" και το χτύπημα της τεράστιας ανεργίας της περιοχής.

Το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.00 το απόγευμα μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, στην πλατεία Ολγας με την καθοριστική συμμετοχή των χιλιάδων απολυμένων της Π-Π Πάτρας,απολυμένων από το εργοστάσιο της Π-Π στη Χαλκίδα,αλλά και συναδέλφων τους από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα,που πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Σε κλιμάκωση του αγώνα, με παμπατραϊκό αποκλεισμό, καλεί εργαζόμενους και άνεργους η ΕΣΑΚ Πάτρας,η οποία τονίζει ότι πρέπει να γίνει αγώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πάτρας, την επαναλειτουργία της Π-Π,τη σωτηρία των ανέργων, την επιμήκυνση του χρόνου επιδότησης της ανεργίας, τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε απολυμένους και άνεργους για το Πάσχα, και την ένταξη σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς για απολυμένους άνω των 55 χρόνων.

Κάλεσμα συμμετοχής στους οικοδόμους της πόλης στο συλλαλητήριο για μαχητική - δυναμική διεκδίκηση, αναπτυξιακής πολιτικής και προστασίας άνεργων, απευθύνει το Συνδικάτο Οικοδόμων.Καλεί επίσης το ΕΚ Πάτρας να παραμερίσει κάθε σκοπιμότητα και να μπει επικεφαλής σε μακρόχρονους αγώνες ρήξης, σύγκρουσης και αντίστασης.

Η ΓΣΕΕ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει "στήριξη" στο παμπατραϊκό εργατικό συλλαλητήριο.

Σε απεργία χτες το Αγρίνιο

Στους δρόμους του Αγρινίου βρέθηκαν χτες οι εργαζόμενοι της πόλης αντιδρώντας με 24ωρη πανεργατική απεργία στην πολιτική της λιτότητας και στην ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας στην περιοχή, που ξεπερνά το 17% του εργατικού δυναμικού!

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στις 10.00 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης - το οποίο είχε αποφασίσει ομόφωνα την απεργία - εκδηλώνοντας τη θέλησή τους να αγωνιστούν για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής αποβιομηχάνισης, ανεργίας και φτώχειας.

Στους εργαζόμενους μίλησαν ο Γ. Μαυρίκος,γραμματέας της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κ. Μαργιώλης και ο πρόεδρος της Ενωσης Οικοδόμων Χ. Μπούρας,οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη ανάπτυξης μαζικού κινήματος αντίστασης και πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ