Τετάρτη 19 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εν γνώσει τους...

Χωρίς την πρώτη δόση των αναδρομικών απ' το επίδομα των 18.000 δραχμών, θα κάνουν Πάσχα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και στο υπουργείο Υγείας, παρά την κοινή υπουργική απόφαση των Δ. Κρεμαστινού και Αλ. Παπαδόπουλου, για τη χορήγηση σε τρεις δόσεις. Θα έπαιρναν, ανάλογα με την κατηγορία, από 104.000 - 234.000 δραχμές. Οι πάρεδροι όμως ζητούν και νομοθετική ρύθμιση για την έγκριση της δόσης.

Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι στις διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν προτείνει τη διά νόμου ρύθμιση του θέματος, αλλά η κυβέρνηση επέμενε στην έκδοση της υπουργικής απόφασης. Οταν όμως το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι τα αναδρομικά τα δικαιούνται όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, τότε το υπουργείο Οικονομικών θυμήθηκε και την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση.

Μ' άλλα λόγια: Οταν η κυβέρνηση προχωρούσε στην έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης, γνώριζε το κενό που τώρα διαπιστώνει. Ισως και να προσδοκούσε στην άγονη άρνηση των παρέδρων για να τρενάρουν τη χορήγηση των αναδρομικών. Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσέξουν πολύ. Γιατί αν περάσουν 2,5 χρόνια, τότε η κυβέρνηση μπορεί να αρνηθεί όλες τις δόσεις και να χαθούν τα αναδρομικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ