Τετάρτη 26 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προβλήματα στο "Ηλιακό Χωριό"

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τους αρμόδιους υπουργούς

Οι 435 οικογένειες που ζουν στο Ηλιακό χωριό στην Πεύκη Αττικής εξακολουθούν μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας του "χωριού" - πρόκειται για οικισμό που χτίστηκε για εργαζόμενους - να αντιμετωπίζουν σοβαρά και οξυμένα προβλήματα. Οι κάτοικοι ζουν κάτω από ένα διαρκές άγχος, με αβεβαιότητα για το μέλλον, με υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής, με ουσιαστικές ελλείψεις κοινωνικής και πολιτιστικής υποδομής. Επίσης ένα μεγάλο μέρος απ' αυτούς ζει μέσα στην υγρασία, λόγω της κακής κατασκευής των σπιτιών. Το θέμα αυτό έφεραν χτες στη Βουλή με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ καιΜ. Κωστόπουλος.

Οι δύο βουλευτές, στην ερώτησή τους, αναφέρουν ότι ένα από τα κυρίαρχα ζητήματα είναι αυτό της έκδοσης οριστικών παραχωρητηρίων,που αν και έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί, καθυστερούν με το αιτιολογικό ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα η αποτίμηση της κοστολόγησης των κατοικιών. Ταυτόχρονα, με απόφαση του ΟΕΚ, έγινε γνωστό ότι θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι με το κόστος των πειραματικών ενεργειακών συστημάτων, αντίθετα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί και υπογραφεί.

Σοβαρό είναι εξάλλου και το ζήτημα της ύπαρξης και της παραπέρα ανάπτυξης και αναβάθμισης του Ενεργειακού Κέντρου, του οποίου τη συντήρηση, διατήρηση και λειτουργία έχει το Ηλιακό χωριό ΑΕ και που, σύμφωνα με συγκεκριμένες προτάσεις του Συλλόγου των κατοίκων, μπορεί να επεκταθεί στα σπίτια που έχουν αποτύχει τα πειραματικά συστήματα θέρμανσης. Επιπλέον, οι κάτοικοι ζητούν να συμμετέχει και εκπρόσωπός τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕ.

Τέλος - όπως τονίζουν οι δύο βουλευτές - ανεκπλήρωτες παραμένουν οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού και σχολείου σε καθορισμένους χώρους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά να φοιτούν σε σχολεία των άλλων δήμων, οι δε εργαζόμενες μητέρες να έχουν πρόβλημα για την ασφαλή φύλαξη των παιδιών τους. Το χρόνιο αίτημα για ίδρυση παραρτήματος ΙΚΑ, παραμένει ακόμα στα χαρτιά και έτσι οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ Αμαρουσίου, με όση ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτό.

Οι δύο βουλευτές απευθυνόμενοι στους υπουργούς Εργασίας, Υγείας -Πρόνοιας, Παιδείας και Βιομηχανίας ρωτούν τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθενται να πάρουν για τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ηλιακού χωριού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ