Τετάρτη 26 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από τον ... πυρετό στον πανικό

Ταραχή προκάλεσαν στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια οι δηλώσεις Βενιζέλου που θέτουν υπό αίρεση και αυτές ακόμα τις "ανακυκλωμένες" εξαγγελίες Τσοχατζόπουλου για την αντιμετώπιση δήθεν της ανεργίας

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Φωτιές άναψαν στα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στην Εύβοια, οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Ε. Βενιζέλου,με τις οποίες ουσιαστικά τίθενται υπό αίρεση και αυτές ακόμα οι πρόσφατες "ανακυκλωμένες" εξαγγελίες που έκανε για την περιοχή ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Α. Τσοχατζόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Τύπου, ακριβώς μια μέρα μετά τις εξαγγελίες Τσοχατζόπουλου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν είναι αρμόδιος ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, να αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες, είπε:"Ο Α. Τσοχατζόπουλος ηγήθηκε κλιμακίου στελεχών του ΠΑΣΟΚ, πολλά από τα οποία συμπίπτει να έχουν και την ιδιότητα του υπουργού ή υφυπουργού. Εκανε δηλώσεις υπό την ιδιότητα του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του κυβερνητικού κόμματος. Εξήγγειλε τις θέσεις του κυβερνώντος κόμματος, τις οποίες είναι εύλογο να υποθέσει κανείς ότι, ως ένα βαθμό τουλάχιστον, θα τις υιοθετήσει η κυβέρνηση ως αρμόδιο όργανο".

Οι δηλώσεις αυτές δημιούργησαν πανικό στα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Εύβοια, που έτρεχαν να "μπαλώσουν τα πράγματα", κάνοντας λόγο για "δηλώσεις άνευ ουσίας" ή για "τετελεσμένα γεγονότα" και προσθέτοντας ότι ντε φάκτο "είναι δεσμεύσεις που θα υλοποιηθούν οπωσδήποτε"... Ωστόσο, άναψαν και τα τηλέφωνα προς το κέντρο για να μάθουν τι συνέβη.

Ετσι, μέσα σε λίγες ώρες αποδείχτηκε περίτρανα και για μια ακόμα φορά η διγλωσσία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων στον κόσμο της περιοχής, που μαστίζεται από την ανεργία και επιβεβαιώθηκε αυτό που σημείωνε και η ανακοίνωση της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, πως "τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια και παρακάλια, υποσχέσεις και πελατειακές σχέσεις, αλλά με ανάπτυξη των αγώνων για ουσιαστική ανάπτυξη σε ριζικά διαφορετική κατεύθυνση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ