Κυριακή 30 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
Ν. ΚΟΡΕΑ
Συνεχείς οι προσπάθειες για τη διάσωση θυμάτων

ΣΕΟΥΛ. -

Υπεράνθρωπες προσπάθειες, για δεύτερη συνεχή ημέρα, κατέβαλαν χτες τα σωστικά συνεργεία στην πόλη Ταεγού της Νότιας Κορέας συνεχίζοντας το έργο τους για την ανεύρεση των θυμάτων από την ισχυρότατη και πολύνεκρη έκρηξη που εκδηλώθηκε σε αγωγό φυσικού αερίου κοντά στον υπόγειο σιδηρόδρομο της πόλης.

Οι τοπικές αρχές μείωσαν τον αριθμό των νεκρών σε 98, υποστηρίζοντας ότι μέσα στον πανικό των πρώτων ωρών έγιναν διπλομετρήσεις! Πρόσθεσαν, ακόμη, ότι οι τραυματίες είναι 190, πολλοί από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση και επισήμαναν την πιθανότητα να βρεθούν και άλλα πτώματα όταν θα αποσυρθούν τα νερά από τους σπασμένους αγωγούς ύδρευσης. Ανακοίνωσαν, τέλος, ότι πάνω από 100.000 κάτοικοι θα παραμείνουν χωρίς νερό και γκάζι για αρκετές ημέρες μέχρι να επιδιορθωθούν οι ζημιές στα δίκτυα παροχής.

Το ίδιο 24ωρο, ερευνητές που εξετάζουν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται η έκρηξη να προκλήθηκε από ρήγμα στον αγωγό αερίου που δημιουργήθηκε από εργαλεία εργατών που δουλεύουν στα θεμέλια οικοδομής τριάντα μέτρα από τον τόπο της έκρηξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ