Κυριακή 24 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Πανστρατιά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα

Τη ριζική της αντίθεση στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" (ΝΑΣ). Η παράταξη ζητά τα μέτρα αυτά να αποσυρθούν και να μην προχωρήσει η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο που θα τα υλοποιήσει. Τονίζει, μάλιστα, ότι τα κυβερνητικά σχέδια υπονομεύουν, απροκάλυπτα, όλο το εκπαιδευτικό σύστημα, οδηγούν στην κατεδάφιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του, πριμοδοτούν την ιδιωτικοποίησή του, εντείνοντας ταυτόχρονα τους φραγμούς στη μόρφωση των παιδιών των εργαζομένων.

Η ΝΑΣ υπογραμμίζει πως τα κυβερνητικά μέτρα έρχονται ως συνέχεια της ολομέτωπης επίθεσης, που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της "Λευκής Βίβλου", ενάντια σε ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν παιδεία. "Στην κρίσιμη καμπή, που περνά ένας από τους πλέον νευραλγικούς κοινωνικούς τομείς, δεν πρέπει μόνο να απαντήσει αγωνιστικά και μαχητικά η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και οι μαθητές, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι", επισημαίνει η παράταξη.

Παράλληλα, σημειώνει πως σ' αυτόν τον αγώνα απαιτείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρωτοβάθμια και νομαρχιακή, να δώσει τη δική της συμβολή και να απαντήσει με κάθε μέσο που διαθέτει, ώστε να μην περάσει αυτή η αντιεκπαιδευτική λαίλαπα. "Είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, αναφέρει χαρακτηριστικά, δήμαρχοι, νομάρχες και τα αντίστοιχα συμβούλια να επιλέξουν μεταξύ δύο πραγμάτων: ή θα αποτελέσουν το κανάλι μέσα από το οποίο θα περάσουν τα μέτρα αυτά, ή θα σταθούν πλάι στο λαό, χωρίς καμία ανοχή και ολιγωρία, για να τα ανατρέψουν".

Επιπρόσθετα, η ΝΑΣ χαιρετίζει τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην ευρεία σύσκεψη των ενδιαφερομένων φορέων, την προηγούμενη Πέμπτη, και καλεί σε πανστρατιά αντίστασης όλο το λαό και τη νεολαία, προκειμένου να πάρει μέρος στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης, όπως επίσης και σε όλες τις συνεχιζόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δραστηριότητες, που θα αποφασίσει το συντονιστικό όργανο, το οποίο συγκροτήθηκε. Και αυτό γιατί "τα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης των παιδιών δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς. Αφορούν, ενδιαφέρουν όλους τους εργαζομένους, όλο το λαό και τη νεολαία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ