Κυριακή 24 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επί ... εξωνήσει

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση προχτές στη Βουλή για τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρίας, μέσω της οποίας θα γίνει το ξεπούλημα επιχειρήσεων ή συμμετοχών του δημοσίου σε διάφορες επιχειρήσεις, στο άρθρο που αναφέρεται στους σκοπούς ίδρυσης της εταιρίας αναφέρεται και η σύναψη συμφωνιών "πώλησης επί εξωνήσει"...

Επειδή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι πέραν των ειδικών λίγοι από τους υπόλοιπους αντιλαμβανόμαστε τι φασούλι είναι αυτό το "επί εξωνήσει", ιδού τι αναφέρεται σχετικά στο λεξικό: "Εξώνηση είναι η σύμβαση αγοραπωλησίας, κατά την οποία συμφωνείται ότι ο πωλητής έχει το δικαίωμα να αγοράσει ξανά από τον αγοραστή αυτό που του πούλησε" (Υπερλεξικό της Νεοελληνικής Γλώσσας, Τόμος 3, σελίδα 1088).

Στην πρόσφατη, πολύ πρόσφατη ιστορία, είναι γνωστή τουλάχιστον μία περίπτωση τέτοιας αγοραπωλησίας. Αφορά την ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ, που την ξεπούλησε η ΝΔ το 1992 έναντι κάποιων 2 δισεκατομμυρίων δραχμών (άγνωστο αν ποτέ καταβλήθηκαν) σε Λιβανέζους μεγαλοεπιχειρηματίες, από τους οποίους την αγόρασε φέτος το ΠΑΣΟΚ έναντι 4,5 δισεκατομμυρίων δραχμών.

Αυτό θα πει αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και, μάλιστα, επί εξωνήσει..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ