Κυριακή 24 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
"Καίει" το πετρέλαιο

Μπορεί οι εποχές του χρόνου να μην αλλάζουν και ο χειμώνας - ιδιαίτερα στις βόρειες περιοχές της χώρας - να κρατά 6 και 7 μήνες, αλλά η κυβέρνηση αλλιώς λογαριάζει τα πράγματα. Γι' αυτό και αποφάσισε μια σοβαρή μείωση της περιόδου, στη διάρκεια της οποίας θα ισχύει η μειωμένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Ετσι, φέτος, η περίοδος αυτή θ' αρχίσει από τις 15 Νοέμβρη. Κι επειδή κανείς δεν μπορεί να περιμένει να βάλει πετρέλαιο στις 15 Νοέμβρη, είναι φανερό ότι θ' αναγκαστούμε να πληρώσουμε αδρά την πρώτη φορά που θα γεμίσουμε τις δεξαμενές.

Αλλο ένα "χαράτσωμα" για να καλυφθούν οι "μαύρες τρύπες" του προϋπολογισμού. Κι επειδή το "χαράτσωμα" αυτό θα έχει τις αναπόφευκτες επιδράσεις του στο ρυθμό του πληθωρισμού, θα βγουν αλλόφρονα και πάλι τα κυβερνητικά οικονομικά επιτελεία, δηλώνοντας ότι κινδυνεύουν οι στόχοι της "σύγκλισης". Και άντε νέα αντιλαϊκά μέτρα και πάει λέγοντας.

Ως πότε, όμως, θα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός τούτης της χώρας τη βαθιά ταξική και εξόφθαλμα πλέον φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ