Κυριακή 24 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πτήσεις

O καθένας από μας κάνει τη δική του πτήση, διαγράφει τη δική του πορεία, γράφει τη δική του μικρή ή μεγάλη ιστορία. Μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε μια άλλη πτήση, όχι μεταφορική αλλά κυριολεκτική. Τη Δευτέρα 23.10 το MEGA θα προβάλλει σε πρώτη τηλεοπτική προβολή τη βιογραφική δραματική ταινία του Ιβ Σιμονό: "Αμίλια Εαρχαντ: Η τελευταία πτήση".Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία της πρωτοπόρου για την εποχή της, πιλότου Αμίλια Εαρχαντ, που έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να πετάξει πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό το 1928. Ο σύζυγός της, Τζορτζ Πάνταμ, φρόντισε έτσι ώστε το όνομά της να γίνει γνωστό σε κάθε οικογένεια, ενώ παράλληλα εξασφάλιζε χρηματοδότες για τις πτήσεις της. Η θαρραλέα αυτή γυναίκα - χελιδόνι, η Αμίλια είχε άδοξο τέλος. Το φιλόδοξο σχέδιό της να κάνει το γύρο του κόσμου της κόστισε τη ζωή, όταν εξαφανίστηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες το καλοκαίρι του 1937. Ολόκληρη η δύναμη του Ναυτικού κινητοποιήθηκε, αλλά τα συντρίμμια του μοιραίου αεροπλάνου χάθηκαν μέσα στα βαθιά νερά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Μεταφυσικός έρωτας

Μια εξαιρετική ταινία με έντονο ερωτισμό, μυστήριο, μεταφυσικά ερωτήματα και πολλή ατμόσφαιρα θα προβάλλει την Παρασκευή η ΕΤ-1 στις 22.00. Πρόκειται για την ταινία του Νίκολας Ρεγκ, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα της Δάφνης ντι Μοριέ: "Μετά τα μεσάνυχτα".Ενα ευτυχισμένο ζευγάρι θα ζήσει μια τρομακτική και τραυματική εμπειρία. Θα διαισθανθεί ταυτόχρονα ότι ο θάνατος τους χτυπά την πόρτα. Την ίδια στιγμή συνειδητοποιού ότι το μικρό αγοράκι τους λείπει αρκετή ώρα χωρίς να δώσει σημεία ζωής... Το παιδί έχει πνιγεί στη λίμνη. Οπως, άλλωστε είναι φυσικό η ζωή τους αλλάζει και μετατρέπεται σε καθημερινό εφιάλτη. Ο σύζυγος θα προσπαθήσει να βρει διέξοδο, να ξεφύγει, να δραπετεύσει, να διαφύγει. Ετσι, μαζί με τη γυναίκα του θα επισκεφτεί για δουλιά τη Βενετία. Την υγρή, παγωμένη επιβλητική πόλη, που είναι πνιγμένη στην ομίχλη. Μέσα σ' ένα πένθιμο αλλά πολύ γοητευτικό περιβάλλον οι δυο απελπισμένοι γονείς θα νιώσουν όλα τα παράξενα συναισθήματα. Από τον έρωτα και την ηδονή, έως την παγερή ανάσα του θανάτου, που και πάλι τους πλησιάζει. Είναι εκπληκτική η ερωτική σκηνή των δυο συζύγων, αλλά ακόμη πιο εκπληκτική είναι η σκηνή που ο άνδρας "βλέπει" τη γυναίκα του να φορά μαύρα, πένθιμα ρούχα και να περνά μπροστά του, όρθια σε μια γόνδολα - νεκροφόρα. Καθώς κοιτάει το θέαμα είναι σίγουρος πώς μέσα στο φέρετρο που λικνίζεται πάνω στα βρόμικα, θολά νερά της Βενετίας, ο νεκρός είναι ο ίδιος. Η Τζούλι Κρίστι και ο Ντόναλντ Σάδερλαντ είναι εξαίρετοι στους ρόλους αυτού του παράξενου ζευγαριού, που ταξιδεύουν μέσα σε κόσμους παράξενους, μεταφυσικούς, ερωτικούς και ερεβώδεις.

Ο αλησμόνητος Βολοντέ

Ποιος μπορεί να ξεχάσει το μεγάλο ηθοποιό Τζιαν Μαρία Βολοντέ,που χάθηκε πριν λίγα χρόνια; Ισως κανείς. Ο αλησμόνητος Βολοντέ δίνει την Τρίτη στις 22.30 στην ΕΤ-3 ένα ρεσιτάλ ερμηνείας στην ταινία "Ενας άνθρωπος για κάψιμο".Πρόκειται για κοινωνικοπολιτική δημιουργία των αδελφών Ταβιάνι σε συνεργασία με τον Βαλεντίνο Ορσίνι. Μέσα από μια λιτή κινηματογράφηση οι σκηνοθέτες σκιτσάρουν το προφίλ ενός Σικελού συνδικαλιστή, που αγωνίζεται με πάθος για τα δικαιώματα των συναδέλφων του και δολοφονείται από τη Μαφία. Μην το χάσετε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανασαίνω... (2010-12-05 00:00:00.0)
Ο κόκκινος κύκλος (2006-10-28 00:00:00.0)
Το κυνήγι του ...συλλέκτη (2002-12-04 00:00:00.0)
Η Σειρήνα, η Μοντ και ο ρεπόρτερ (1999-07-22 00:00:00.0)
Ανταλλάγματα (1997-10-14 00:00:00.0)
Κυριακάτικα και καθημερινά (1996-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ