Κυριακή 24 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΚΟΜΒΟΣ ΤΟΥ ΚΚ ΗΠΑ ΣΤΟ INTERNET
Μια άλλη ματιά στη μητρόπολη του ιμπεριαλισμού

Το "Κόκκινο Δίκτυο" ("RedNet") δε φιλοδοξεί να γίνει μία ακόμη στήλη εφημερίδας σχετικά με την κίνηση πληροφοριών, προϊόντων, ειδών και τρόπων ψυχαγωγίας μέσα στις διαδικτυακές λεωφόρους της Κυβερνητικής. Τέτοιες υπάρχουν πολλές. Εκείνο που λείπει απ' αυτές, εκείνο που συνήθως αποσιωπάται, παραμερίζεται και εντέλει εκτοπίζεται είναι η ποικίλη δραστηριότητα μιας μυριάδας αγωνιστικών κινημάτων, κομμουνιστικών κομμάτων, οργανώσεων για τα δικαιώματα του ανθρώπου, ή κόμβοι (sites) που έχουν στόχο την προβολή του αγώνα που δίνει ο εργαζόμενος ή ο φοιτητής απέναντι στην αβυσσαλέα μηχανή του κεφαλαίου και τη λεγόμενη οικονομία της αγοράς.

Ενας τέτοιος κόμβος είναι και αυτός του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ.Απαντά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http: //www.harford - hwp.com και επιχειρεί την προβολή των ιδεών, των κινητοποιήσεων και των θέσεων του κόμματος σε μία ευρεία σειρά ζητημάτων που αφορούν την εργατική τάξη, τη σπουδάζουσα νεολαία αλλά και την πολιτική παγκόσμιας υπερδύναμης που ακολουθούν οι ΗΠΑ, με στόχο την εγκαθίδρυση της πολύκροτης Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Καλωσορίσατε στο ΚΚ ΗΠΑ!

"Είμαστε ένα μαρξιστικό - λενινιστικό κόμμα της εργατικής τάξης που ενώνει μαύρους, ισπανόφωνους και λευκούς, άνδρες και γυναίκες, νέους και μεγαλύτερους", γράφει στο "καλωσόρισες" ο κόμβος (site) του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ. Χαιρετισμός που δικαιώνεται από το περιεχόμενο και τη θεματολογία του κόμβου, καθώς δεν αρκείται μόνον στο να ανοίγει "παράθυρα" στις εκδοτικές δραστηριότητες του κόμματος, αλλά και σε ζητήματα που απασχολούν την αμερικανική εργατική τάξη, πολύμηνες απεργίες και κινητοποιήσεις συνδικάτων.

Αυτές τις μέρες, στον κόμβο, υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στην οδύσσεια 4.500 εργατών μετάλλου της "Wheeling - Pittsburg Steel Coorporation",που απεργούν από την 1η του περασμένου Οκτώβρη (δηλαδή τους τελευταίους οκτώ (! ) μήνες). Γιατί; Κύρια επειδή τα σχέδια της εταιρίας προβλέπουν την καταστρατήγηση συμβολαίων που θίγουν τα συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά δικαιώματα του κλάδου αλλά και εργαζόμενων με πολύχρονη προϋπηρεσία.

Ας δούμε, όμως, πιο συγκεκριμένα τι μπορούμε να βρούμε στον κόμβο του ΚΚ ΗΠΑ στο διαδίκτυο:

- Θέσεις του ΚΚ ΗΠΑ για την εργατική τάξη, την παιδεία, το συνδικαλισμό, τα προβλήματα της διεθνούς εργατικής τάξης, την αντιλαϊκή πολιτική των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.

- Τρόποι επαφής με τα περιφερειακά γραφεία και τους συνδέσμους του κόμματος στις ΗΠΑ.

- Αρθρα από το μηνιαίο θεωρητικό περιοδικό του ΚΚ ΗΠΑ "Political Affairs" και πληροφορίες για συνδρομές.

- Σημαντικά έγγραφα με τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος των ΗΠΑ.

- Ενδιαφέρουσες διευθύνσεις στο δίκτυο που αφορούν τον αγώνα για κοινωνική πρόοδο.

- Πρόσβαση στα δελτία Τύπου του κόμματος για επίκαιρα θέματα.

- Επιλογές άρθρων από την εκάστοτε έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας του κόμματος "People's Weekly World", όπως: "Ο αμερικανικός δρόμος προς τη Χάρτα Δικαιωμάτων Σοσιαλισμού", "Πώς η φορολογία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης περικόπτει τα επιδόματα των εργαζομένων" κ.ά.

Στη διάθεση όλων είναι τα αρχεία του περιοδικού με τα δημοσιεύματα των δύο τελευταίων χρόνων...

"Είδη προς εξαφάνιση" η ασφάλιση και η σύνταξη

Την ασφάλιση, τη σύνταξη, το δικαίωμα στην περίθαλψη θα πρέπει να ξεχάσουν εκατομμύρια Αμερικανοί εργαζόμενοι εξαιτίας άρθρων του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης Κλίντον, που ψηφίστηκαν στις 26 Ιούλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η εβδομαδιαία εφημερίδα του ΚΚ ΗΠΑ "People's Weekly World" παρατηρεί μεταξύ άλλων:

"Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε μία σειρά άρθρων του φορολογικού νομοσχεδίου που θα αφαιρέσουν από εκατομμύρια εργαζόμενους τα επιδόματα ανεργίας και θα δυσχεράνουν τις συνθήκες και τους όρους περίθαλψης.

Ο Πέγκι Τέιλορ, εκπρόσωπος της AFL - CIO (συνδικαλιστικής ομοσπονδιακής οργάνωσης), δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην ψηφιστούν τα μέτρα και από τη Γερουσία. Κύρια γιατί με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται να μπει ψαλίδι σε σειρά κεκτημένων δικαιωμάτων με τη μετατροπή των εργαζομένων σε "ανεξάρτητους συμβασιούχους"... Ο στόχος του "ανεξάρτητου συμβασιούχου" θα κάνει πλουσιότερους τους εργοδότες, καθώς δε θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να καταβάλλουν επιδόματα διαφόρων τύπων όπως κοινωνικής ασφάλισης, ανεργίας κτλ. Είναι, επιπλέον, ένας τρόπος για το σπάσιμο της συνδικαλιστικής δράσης και την άφεση των εργαζομένων στα χέρια της εκάστοτε εργοδοσίας. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να βάζουν στην τσέπη τους εκατομμύρια δολάρια από τα υπερκέρδη, χωρίς να πληρώνουν φόρους υπέρ των εργαζομένων που απασχολούν. Ηδη, στη Φλώριδα, το 95% των μηχανικών και το 98% μίας ειδικότητας οικοδόμων είναι "ανεξάρτητοι συμβασιούχοι" και αδυνατούν να απευθυνθούν για προστασία στο υπουργείο Εργασίας".

Αν δεν έχετε πρόσβαση στον Τύπο των ΗΠΑ, αλλά έχετε πρόσβαση στο Internet και νιώθετε την ανάγκη ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στην ιμπεριαλιστική μητρόπολη πέρα από τις ειδήσεις της τηλεόρασης και των αστικών εφημερίδων, επισκεφθείτε τώρα τον κόμβο του ΚΚ ΗΠΑ. Είναι μόλις ένα "κλικ" απόσταση!

Δ. Ο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη με το λαό και το ΚΚ Βενεζουέλας (2020-10-13 00:00:00.0)
Εξοπλιζόμαστε με πείρα, ισχυροποιούμε τη δράση μας στο εργατικό κίνημα (2018-04-12 00:00:00.0)
Ανοιξε τις εργασίες της στο Γκουαγιακίλ (2014-11-15 00:00:00.0)
Εισβολή στα γραφεία του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού (2003-05-15 00:00:00.0)
Αυξάνεται η αντίσταση στον πόλεμο (1999-05-02 00:00:00.0)
Δυναμώνει η συμμετοχή των νέων στα συνδικάτα (1996-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ