Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Εισβολή στα γραφεία του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού

Στόχος εισβολών του ισραηλινού στρατού, τους τελευταίους μήνες, έχουν γίνει και τα γραφεία του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού σε σειρά παλαιστινιακών πόλεων, με τελευταία την εισβολή στα γραφεία της Ραμάλα, όπου κατασχέθηκαν τα πάντα, όπως καταγγέλλει το ΚΚ Ιορδανίας

Τα μεσάνυχτα της δεκάτης Μάη, ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε στα γραφεία του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού (Palestinian People's Party) στη Ραμάλα. Κατάσχεσε όλα τα πολιτικά και διοικητικά έγγραφα που υπήρχαν στα γραφεία, όλα τα ντοκουμέντα και τους φακέλους, ακόμη και τους σκληρούς δίσκους από τους υπολογιστές. Πρακτικά δεν απέμεινε τίποτε μέσα στα γραφεία του κόμματος που υπέστησαν και σοβαρές υλικές ζημιές.

Σε ανάλογες «επιχειρήσεις» εναντίον του Κόμματος του Παλαιστινιακού Λαού έχει προχωρήσει ο ισραηλινός στρατός, τους τελευταίους μήνες, και σε άλλες πόλεις της Δ. Οχθης, όπως είναι η Νάμπλους, η Τουλκαρέμ, το Σάλφιτ, η Καλκίλια και η Τζενίν. Και εκεί κατασχέθηκαν όλα τα έγγραφα ενώ αλλεπάλληλες είναι οι συλλήψεις στελεχών του κόμματος από τον ισραηλινό στρατό.

Τις πληροφορίες αυτές δημοσιοποίησε με επιστολή του, το ΚΚ Ιορδανίας, καλώντας σε αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό και προς το Κόμμα του Παλαιστινιακού Λαού. Το ΚΚ Ιορδανίας εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία τόσο για τη γενικότερη κατάσταση στα παλαιστινιακά εδάφη όσο και για την ένταση των ισραηλινών προσπαθειών να σιωπήσει ο οποιοσδήποτε «συνεχίζει να αγωνίζεται για μια δίκαιη επίλυση του θέματος στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, ενάντια στην ισραηλινή επιθετικότητα, την κατοχή, και στα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ο ισραηλινός στρατός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ