Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Αλληλεγγύη στην Κούβα

«Ο αγώνας της Κούβας είναι και δικός μας αγώνας, είναι αγώνας όλων όσοι δε σκύβουν το κεφάλι, αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Η φλόγα της κουβανικής επανάστασης θα παραμείνει αναμμένη και θα φλογίζει τις καρδιές των λαών, θα απλώνεται σε όλο τον πλανήτη, θα γίνει λάβα που θα κάψει τη ζούγκλα των ιμπεριαλιστών».

Αυτό το μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας απευθύνει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

«Αμερικανοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, τονίζεται στην ανακοίνωση, δείχνουν τον επόμενο στόχο τους. Αυτή τη φορά, ο στόχος τους δεν είναι ανταγωνιστικός, δεν τους χωρίζουν ενεργειακές πηγές, το μοίρασμα της λείας είναι στόχος κοινός και λέγεται σοσιαλιστική Κούβα, είναι στόχος ιδανικών, οραμάτων, αξιών, είναι φλόγα που πρέπει να σβήσουν, φλόγα παράδειγμα που μεταδίδει και εμπνέει τους λαούς, στον αγώνα τους για ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, σοσιαλισμό».

«Η ελληνική κυβέρνηση πρωταγωνιστεί στον ιμπεριαλιστικό κουρνιαχτό ενάντια στο Νησί της Επανάστασης, το ίδιο αντικομμουνιστικό μένος με τους μακελάρηδες των λαών τη διακατέχει και το εκπληρώνει σε κάθε πρόσταγμα των αφεντάδων της, όπως έκανε πρόσφατα ο Σημίτης στην Πράγα», τονίζει η Ομοσπονδία. Και καταλήγει, επισημαίνοντας ότι η οργάνωση της διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τη σοσιαλιστική Κούβα, για την ανατροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, αποτελεί πρώτιστο καθήκον για την εργατική τάξη της χώρας και όλου του πλανήτη, για όλη την προοδευτική ανθρωπότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ