Πέμπτη 15 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Προεκλογικά τερτίπια;

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--

Οι φήμες οργίαζαν χτες σχετικά με τις προθέσεις του Κάρλος Μένεμ όσον αφορά στη συμμετοχή του, ή μη, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών την Κυριακή. Πληροφορίες έφεραν τον 72χρονο Περονιστή - μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της πολιτικής στην Αργεντινή, πρωτεργάτη καταστροφικών για τη χώρα νεοφιλελεύθερων οικονομικών μεταρρυθμίσεων και εμπλεγμένο σε ουκ ολίγα σκάνδαλα - να έχει έτοιμη μαγνητοσκοπημένη δήλωση παραίτησής του από την κούρσα. Αλλά, έλεγε σύμβουλός του, τα σχέδια «αλλάζουν από ώρα σε ώρα».

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδιδε ωστόσο ότι τόσο ο απερχόμενος (μη εκλεγμένος, αλλά διορισμένος από το Κογκρέσο) Πρόεδρος Εδουάρδο Ντουάλδε όσο και ο αντίπαλός του στην κούρσα - επίσης Περονιστής -Νέστορ Κίρσνερ αξίωναν να μην υπαναχωρήσει ο Μένεμ για να μην «εξασθενίσει η δημοκρατία» στην Αργεντινή. Ο αποκαλούμενος «κύριος γκρι», λόγω της άχρωμης πολιτικής του παρουσίας, 53χρονος Κίρσνερ, αν και θα εκλεγόταν αυτόματα Πρόεδρος σε περίπτωση που ο Μένεμ και ο Χουάν Κάρλος Ρομέρο αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους, θέλει να εκλεγεί με μια «ισχυρή λαϊκή εντολή».

Ελάχιστα πάντως αναμένεται να αλλάξουν για τη χειμαζόμενη από μια καταστροφική οικονομική κρίση Αργεντινή με την ανάδειξη του ενός ή του άλλου, καθώς οι προγραμματικές τους δεσμεύσεις είναι κοινές, στο πλαίσιο της θεολογίας της «ελεύθερης αγοράς», την ώρα που το 58% του λαού(επισήμως) βρίσκεται πλέον κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ