Τρίτη 26 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σεπτέμβρης Μουσικού Θεάτρου

Το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου,που λειτουργεί στο Βόλο, στο πλαίσιο του Εθνικού Πολιτιστικού Δικτύου Πόλεων, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά φέτος το "Σεπτέμβρη Μουσικού Θεάτρου".

Ο φετινός Σεπτέμβρης, λοιπόν, στηρίζεται σε τρεις άξονες. Πρώτος άξονας η Οπερα: "Ετσι κάνουν όλες" μια παραγωγή του Λυρικού Εργαστηρίου του Μεγάρου Μουσικής και η "Οπερα του ζητιάνου" μια συμπαραγωγή του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου με τη Λυρική Σκηνή.Δεύτερος άξονας, το τελετουργικό και φανταστικό Μουσικό θέαμα: "Μουσικές της Ελλάδας μέσα από το Θέατρο Σκιών" και "Οψεις της Αλίκης",παραγωγή μιας από τις πιο αξιόλογες ομάδες στην παράδοση του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας. Ο τρίτος άξονας είναι ο χώρος της σύγχρονης δημιουργίας: "Ο καβαλάρης του χιονιού" και το "Εργοστάσιο Σλήμαν".

Η εναρκτήρια παράσταση, με τη Χάνα Σιγκούλα θα δοθεί την 1η Σεπτέμβρη, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η ηθοποιός με τη φωνή της, ένα πιάνο και τους φωτισμούς θα ταξιδέψει από το Παρίσι στο Βερολίνο. Θα είναι ένα ταξίδι φορτωμένο με τις εικόνες μιας απειλούμενης Ευρωπαϊκής Ουτοπίας, με μνήμες του Φασμπίντερ και τα ταραγμένα χρόνια της Γερμανίας. Ενεργά συμμετέχει στις εκδηλώσεις ένα αξιόλογο κομμάτι του δυναμικού της πόλης του Βόλου: Η Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, μέλη της Δημοτικής Χορωδίας, η Λυδία Κονιόρδου, η Μαρίνα Φιδέλη. Σημαντικό είναι ότι φέτος συγκροτείται το Στούντιο Μουσικού Θεάτρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ