Τρίτη 26 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Οχι" στα... άμουσα σχολεία

Να διοριστούν άμεσα μουσικοί

Από αρχαιοτάτων χρόνων η μουσική αποτελούσε κύριο στοιχείο της παίδευσης των νέων. Δυστυχώς, στις μέρες μας το μάθημα της μουσικής βρίσκεται στο περιθώριο ενός σχολείου, στεγνού και γκρίζου. Πολλά είναι τα κενά, που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, ενώ δε λαμβάνονται από τους αρμόδιους τα αναγκαία μέτρα για την αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης.

Οπως σημειώνεται σε Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Αποστόλη Τασούλα και Αχιλλέα Κανταρτζή προς τον υπουργό Παιδείας, "μετά τον πανελλήνιο διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων μουσικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Οκτώβρη 1995, υπάρχουν σήμερα 399 επιτυχόντες οι οποίοι δεν έχουν διοριστεί. Πρόσφατα αποφασίστηκε ο διορισμός 80 μουσικών εκ των οποίων οι 72 είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (εξαντλείται έτσι ο αριθμός των αδιόριστων απόφοιτων πανεπιστημίου)".

Τονίζοντας ότι "υπάρχουν πολλά κενά σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και η μουσική εκπαίδευση, που είναι αναγκαία, χρειάζεται ν' αναβαθμιστεί",οι δύο βουλευτές ερωτούν τον υπουργό:

  • Πόσες κενές οργανικές θέσεις μουσικών υπάρχουν σήμερα σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης;
  • Εάν πρόκειται να γίνουν νέες προσλήψεις (πέραν των 80) από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1985 για τη νέα σχολική χρονιά και πόσες.
  • Εάν θα δοθεί παράταση ισχύος του αποτελέσματος του διαγωνισμού και πέραν της διετίας που προέβλεπε η προκήρυξη του διαγωνισμού, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης και στο μέλλον από τους επιτυχόντες στον αναφερόμενο διαγωνισμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ