Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Επίσημη πρώτη στις συγχωνεύσεις εφοριών

Οι εφορίες Α', Β' Γ' Αθηνών και Ενσήμων, λειτουργούν από χτες σε μια ενιαία πλέον υπηρεσία

Ξεκίνησε τυπικά από χτες η λειτουργία των νέων ενοποιημένων ΔΟΥ Α' Αθηνών(που προέκυψε από την ενοποίηση των ΔΟΥ Α', Β' και Γ') και της ΔΟΥ Ενσήμων και Δικαστικών Εισπράξεων Αθηνών. Σε εγκύκλιο που απέστειλε χτες το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρεται ότι ορίστηκε η 1η Σεπτέμβρη 1997 ως χρόνος λειτουργίας των παραπάνω ΔΟΥ, που συστήθηκαν με πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα, καθώς και η 31η Αυγούστου 1998 ως χρόνος παύσης λειτουργίας των αντίστοιχων υφιστάμενων εφοριών, που καταργούνται.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, συμφωνήθηκε οι νέες ΔΟΥ να παραμείνουν κλειστές για ορισμένες ημέρες ή να εξυπηρετούν το κοινό μερικά, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες διαδικαστικές ενέργειες ενοποίησης. Ειδικότερα:

  • Η ΔΟΥ Ενσήμων και Δικαστικών Εισπράξεων Αθηνών παραμένει κλειστή σήμερα(είχε παραμείνει και χτες) εκτός από τα εξωτερικά διαχειριστικά γραφεία και τα εκδοτήρια αυτής στα διάφορα δικαστήρια της περιοχής Αθηνών, τα οποία θα λειτουργούν και κατά τις μέρες αυτές και θα εκδίδουν διπλότυπα με τον τίτλο της νέας ΔΟΥ. Η νέα ΔΟΥ θα λειτουργήσει κανονικά από αύριο Τετάρτη στο κτίριο οδού Λυκούργου 18 της ΑΘήνας.
  • Η ΔΟΥ Α' Αθηνών (Α', Β', Γ') σήμερα και αύριο θα εξυπηρετεί το κοινό μόνο για επείγουσες υποθέσεις, στα αντίστοιχα κτίρια που στεγάζονταν μέχρι σήμερα οι ΔΟΥ Α' Αθηνών, Β' Αθηνών και Γ' Αθηνών. Την Πέμπτη και Παρασκευή η ΔΟΥ θα παραμείνει κλειστή και θα λειτουργήσει κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη, στο κτίριο της οδού Λυκούργου 18, της Αθήνας.

Τέλος, σύμφωνα με την εγκύκλιο, τυχόν προθεσμίες εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων και πολιτών που λήγουν τις ημέρες που θα παραμείνουν κλειστές οι νέες ΔΟΥ, θα παραταθούν ανάλογα, με σχετικές αποφάσεις που θα εκδοθούν με μέριμνα των αρμοδίων διευθύνσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ