Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κουβέντες του αέρα

Βέβαια, για όλα τα πράγματα μπορεί ο καθένας να βρει και κάποια δικαιολογία. Ετσι, σχετικά με τη νέα αύξηση της επίσημης ανεργίας, οι κυβερνητικοί αρμόδιοι έσπευσαν να ψελλίσουν ότι δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και μάλιστα, περισσότερες απ' όσες χάνονται, αλλά αυξάνεται πολύ και η ζήτηση της εργασίας και γι' αυτό δημιουργείται έλλειμμα. Επιχείρημα, με το οποίο συμφώνησε και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΣΥΝ, συμπληρώνοντας μόνο, ότι η αυξημένη ζήτηση είναι συνέπεια της λιτότητας και της ανάγκης περισσότερα μέλη μιας οικογένειας να βγουν στην παραγωγή.

Ακόμη κι αν παραδεχτούμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα, θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής: Η ανεργία είναι υπαρκτή και συνεχώς αυξανόμενη, όπως και η σκληρή μονόπλευρη λιτότητα. Εργοστάσια και άλλες παραγωγικές επιχειρήσεις που έκλεισαν ή κλείνουν ξέρουμε αρκετά, αλλά να ιδρύονται καινούρια δε γνωρίζουμε. Οι όποιες νέες θέσεις εργασίας αφορούν κυρίως δουλιές του ποδαριού και υπηρεσίες, τις περισσότερες φορές παρασιτικού χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή, η χώρα έχει καταντήσει να εισάγει όλο και περισσότερα προϊόντα, ενώ στενεύουν συνεχώς τα περιθώρια των εξαγωγών. Το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κάνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Η αγροτική οικονομία περνά συμπληγάδες, κλπ., κλπ.

Δε φτάνουν όλ' αυτά, για να πειστεί κανένας ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι βαθιά αντιλαϊκή και καταστροφική για τη χώρα και επομένως, να την αντιπαλέψει με όλες του τις δυνάμεις; Ολα τ' άλλα είναι κουβέντες του αέρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ