Παρασκευή 5 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Λένε "όχι" στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας).-

Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων και σωματείων της ΛΑΡΚΟ συναντά η προχτεσινή - κατ' αρχάς - απόφαση της κυβέρνησης και των πιστωτών να συντομεύσουν τις διαδικασίες μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης. Οταν μάλιστα αυτή η επιχείρηση, που ετοιμάζουν για ξεπούλημα στα μονοπώλια του κλάδου, αποτελεί τη μοναδική παραγωγό σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και είναι κάτοχος τεράστιων εκτάσεων του μεταλλεύματος στην ελληνική επικράτεια, με δραστηριότητες στη Λάρυμνα Φθιώτιδας (εργοστάσιο κύρια μονάδα), Νέα Αρτάκη Ευβοίας (μεταλλεία), Αη Γιάννη Βοιωτίας και Σέρβια Κοζάνης.

Χαρακτηριστικό των αντιδράσεων είναι και οι πρώτες δηλώσεις κατά της ιδιωτικοποίησης των προέδρων των σωματείων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και την Εύβοια, με τις οποίες αποκλείουν κάθε συζήτηση γι' αυτό. Ο πρόεδρος του σωματείου της Λάρυμνας, Γ. Θεοδώρου,μας δήλωσε ότι διαφορετικές εγγυήσεις είχαν στην τελευταία τους συνάντηση με την υφυπουργό Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου,η οποία τους είχε υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί η ΛΑΡΚΟ.

Ετσι σήμερα το πρωί θα συνεδριάσει το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στη Λάρυμνα, προκειμένου να εκτιμήσει τα δεδομένα και να πάρει τις πρώτες αποφάσεις. Παράλληλα θα αποσταλεί επιστολή προς το υπουργείο Ανάπτυξης, με την οποία ζητούνται εξηγήσεις και θα καταγράφονται οι θέσεις των εργαζομένων, ενώ θα ζητείται άμεσα συνάντηση.

"Εθνικό έγκλημα", χαρακτηρίζει με δήλωση του στο "Ρ" την απόφαση του ξεπουλήματος μέσω της ιδιωτικοποίηση, ο Γ. Ρούσης,μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και στέλεχος της ΕΣΑΚ και τονίζει ότι "με την απόφαση αυτή θα οξυνθούν τα προβλήματα των εργαζομένων και η επιχείρηση. Αφού ξεζουμιστεί από καρτέλ του κλάδου, σε μερικά χρόνια θα οδηγηθεί στο κλείσιμο". "Είναι η ώρα" - επισημαίνει ο Γ. Ρούσης - "οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να βάλουν στην άκρη τις συμβιβασμένες και συναινετικές ηγεσίες με την ενότητα και τον αγώνα, να δώσουν την κατάλληλη απάντηση στα σχέδια της ΕΕ, του ντόπιου και του ξένου κεφαλαίου και στους κυβερνητικούς υπηρέτες των συμφερόντων τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ