Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΧΕΔΙΟ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"
Αντιδράσεις σε Τρίκαλα και Βόλο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αναγκαστικών συνενώσεων πραγματοποίησαν οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών Ασπροποτάμου και Μεσοχώρας, κλείνοντας τμήμα της Εθνικής Οδού Τρικάλων - Αρτας, στο ύψος της γέφυρας Πύλης. Οι κάτοικοι των χωριών διεκδικούν να μείνουν ως κοινότητες, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στην περιοχή.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο βουλευτής Τρικάλων του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής,ο οποίος, σε σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα κατά του σχεδίου "Ι. Καποδίστριας".

"Τους νέους δήμους η κυβέρνηση δεν τους συγκροτεί για να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων προς όφελος του λαού, αλλά γιατί θέλει να φτιάξει μηχανισμούς επιβολής νέων φόρων. Μηχανισμούς, μέσα από τους οποίους θα μπορεί να περάσει πιο εύκολα τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την αντιλαϊκή της πολιτική", τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ. "Αν ήθελαν το καλό της υπαίθρου - συνέχισε - θα εφάρμοζαν μια πολιτική που να αντιμετωπίζει τα προβλήματά της και των κατοίκων της, με μέτρα στήριξης και ενίσχυσης των γεωργών, των κτηνοτρόφων".

Στο Βόλο Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία με τρακτέρ, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες μέσα στο Βόλο έκαναν χτες οι κάτοικοι του χωριού Διμήνι,που αντιτίθενται στη συνένωση της κοινότητάς τους με το Δήμο Βόλου.

Μετά την πορεία τους οι κάτοικοι από το Διμήνι απέκλεισαν τη χωματερή του Βόλου, που βρίσκεται κοντά στο χωριό τους και δήλωναν ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ