Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Πλήττεται" η νομιμότητα

Στην άνομη ραδιοτηλεοπτική εικόνα, στην άναρχη εκμετάλλευση του φάσματος των συχνοτήτων, αλλά και στα προβλήματα υποδομής που αντιμετωπίζει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, αναφέρεται ο πρόεδρος του ΕΣΡ σε απαντητική επιστολή του, προς την ΕΡΑ και τον γενικό διευθυντή της Γιάννη Τζαννετάκο. Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΑ, με επιστολή του, ζητούσε από τον πρόεδρο του ΕΣΡ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες χορήγησης των ραδιοφωνικών αδειών και να αποκατασταθεί η νομιμότητα στα ερτζιανά, από τη στιγμή που, όπως είναι γνωστό, η ΕΡΑ δέχεται δεκάδες παρεμβολές, με αποτέλεσμα οι σταθμοί της να μην ακούγονται ούτε σε περιοχές της πρωτεύουσας.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Γιώργος Κασιμάτης, στην επιστολή του, επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι το ΕΣΡ έχει πλήρη γνώση της ανομίας που επικρατεί στο ερτζιανό τοπίο και τονίζει ότι πρωταρχικό μέλημα του ΕΣΡ είναι η αποκατάσταση της νομιμότητας... Θεωρεί ότι η νομιμότητα σήμερα πλήττεται κατά τον πιο βάναυσο τρόπο με την άναρχη και πειρατική εκμετάλλευση του φάσματος των συχνοτήτων.

Ο Γιώργος Κασιμάτης στέκεται ιδιαίτερα στα προβλήματα υποδομής που αντιμετωπίζει το ΕΣΡ, προβλήματα που δυσχεραίνουν το δύσκολο έργο του. Επιδίωξη του Συμβουλίου, όπως αναφέρει, είναι ν' αποκτήσει την τεχνική δυνατότητα αυτοδύναμου ελέγχου της τήρησης των τεχνικών προδιαγραφών που επιβάλλουν "οι συνθήκες και ο νόμος". Η χορήγηση των αδειών θα πραγματοποιηθεί με όσο το δυνατόν ταχύτερο ρυθμό, αλλά όπως υπογραμμίζει ο κ. Κασιμάτης, το ΕΣΡ "στερείται παντελώς του κατάλληλου προσωπικού για το έργο αυτό". Για να διευκολυνθεί το έργο του ΕΣΡ ενόψει των αδειών ήδη άρχισε η επιλογή της πρόσληψης οκτώ ειδικών επιστημόνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ