Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκβιασμός και αυτοθυσία

Από Αύγουστο χειμώνα και από Σεπτέμβρη καλοκαίρι θα λέει η νέα παροιμία που ετοιμάζεται... Εκεί που παγώναμε, να που εδώ σκάμε από τη ζέστη. Τι να γίνει, έχει ο καιρός τις αναποδιές του, τις τρέλες του, τα απρόβλεπτά του αλλά και τα γυρίσματά του. Προς το παρόν το μόνο που επιθυμούν όσοι μείνουν σπίτι είναι να δουν μια καλή δυνατή ταινία. Υπάρχει άραγε; Ας ρίξουμε μια ματιά στο πρόγραμμα.

Από το SEVEN-X στις 22.30 "Η ώρα της μεγάλης απόφασης του Χένρι Πότερ. Πρόκειται για μια αισθηματική κωμωδία, μια διασκευή του βραβευμένου έργου του Γουίλιαμ Σάρογιαν, που περιγράφει διαφορετικούς ανθρώπινους χαρακτήρες που συχνάζουν σε ένα "σαλούν" του Σαν Φραντσίσκο. Παίζουν οι: Τζέιμς Κάνγκνεϊ.

Από το MEGA στις 22.30 "Ρωξάνη" του Φρεντ Σκεπίσι.

Η Ρωξάνη ήταν εξαδέλφη του καλού ξιφομάχου, το ατρόμητου πολεμιστή, του ποιητή με τη μεγάλη μύτη, του Σιρανό ντε Μπερζεράκ. Του ανθρώπου που ήξερε ότι ήταν άσχημος, αλλά είχε τόσο όμορφη ψυχή, που τον εμπόδιζε να εκδηλώσει τα τρυφερά αισθήματα του στην εκλεκτή της καρδιά του. Αντίθετα, τη βοήθησε όσο μπορούσε στα πιο απίθανα πράγματα. Η "Ρωξάνη" είναι μια διασκευή, μια σύγχρονη κινηματογραφική εκδοχή από τη μεριά της εξαδέλφης και όχι του Σιρανό... Ο Σι ντι Μπέιλς, ο αρχιπυροβέστης μιας μικρής πόλης είναι ένας ωραίος τύπος, ικανότατος στη δουλιά του, αλλά το μόνο που όλα τα χαλάει, είναι η μεγάλη του μύτη. Ο εξαιρετικός αυτός τύπος με την εξαιρετικά μεγάλη μύτη είναι ερωτευμένος με μια πολύ όμορφη γυναίκα που σπουδάζει αστρονομία, τη Ρωξάνη. Με τον Στιβ Μάρτιν και την Ντάριλ Χάνα.

Από το SEVEN-X στις 22.00 "Εκβιασμός" του Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Πρόκειται για την πρώτη ομιλούσα ταινία του μεγάλου μετρ του τρόμου, που αφηγείται την περιπέτεια μια νεαρής γυναίκας που φιλονικεί με τον αρραβωνιαστικό της και ακολουθεί ένα ζωγράφο. Δέχεται την πρότασή του και ποζάρει γυμνή. Ομως ο ζωγράφος αντί να τη ζωγραφίσει επιχειρεί να τη βιάσει και καθώς, εκείνη αντιστέκεται "αναγκάζεται" να τη σκοτώσει. Η ταινία γυρίστηκε στα 1929. Με την Ανι Ορντα.

Από την ΕΤ-3 στις 22.30 "Εμείς, οι γυναίκες".

Πέντε μικρές ταινίες που έχουν θέμα τους κάποιες σταρ του κινηματογράφου και καταγράφει τις ιδιοσυγκρασίες τους, τις ματαιοδοξίες, τις ελπίδες και τις αυταπάτες. Ετσι όπως τις επινόησαν οι μεγάλοι Ιταλοί σκηνοθέτες Λουκίνο Βισκόντι, Τζιάνι Φραντολίνι, Λουίτζι Ζάμπα, Αλφρέντο Γκουαρίνι. Παίζουν οι: Αννα Μανιάνι, Ινγκριντ Μπέργκμαν, Αλίντα άλι και Ιζα Μιράντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ