Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Φόβος για απολύσεις

Οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται και τα δεδουλευμένα δεν καταβάλλονται

Το θέμα της καταβολής των νόμιμων αποδοχών των εργαζόμενων στον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας,θίγουν με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές αναφέρουν ότι "οι 170 εργαζόμενοι στον ΟΠΠΕΘ με σύμβαση αορίστου χρόνου προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, γιατί ο Οργανισμός καθυστερημένα τους καταβάλλει δεδουλευμένα του Ιούλη, του Αυγούστου και το επίδομα αδείας (σε 5 εργαζόμενους χρωστούσε και τον Ιούνη).

Υστερα από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο Οργανισμός πλήρωσε τα δεδουλευμένα Ιούνη - Ιούλη και το επίδομα αδείας. Ομως παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα το ζήτημα της καταβολής των δεδουλευμένων Αυγούστου, που είναι άγνωστο αν θα λυθεί και πότε. Σε εκκρεμότητα, επίσης, παραμένει το ζήτημα της παραπέρα απασχόλησής τους στα έργα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, αφού επανειλημμένα έχει εκφραστεί η πρόθεση του υπουργείου και του Οργανισμού να τους απολύσει.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι αφ' ενός το έργο για το οποίο έχουν προσληφθεί δεν έχει τελειώσει και επομένως θα ήταν αδιανόητο να απολυθούν εν μέσω της "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας", γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς από την κυβέρνηση και αφ' ετέρου ότι υπάρχουν διαρκείς ανάγκες αρχαιολογικών ανασκαφών και αναστηλώσεων όπου θα μπορούσαν να προσφέρουν την εργασία τους και μετά την "Πολιτιστική Πρωτεύουσα".

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό "τι μέτρα θα παρθούν για να καταβληθούν άμεσα οι αποδοχές του Αυγούστου στους εργαζόμενους, αλλά και για να καταβάλλονται στο μέλλον κανονικά και ανελλιπώς οι αποδοχές τους; Αν προτίθεται η κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις της και να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας από τους παραπάνω εργαζόμενους μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθούν τα έργα για τα οποία προσλήφθηκαν και τα οποία έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη και ο λαός της. Αν και πότε το υπουργείο θα σταματήσει να απασχολεί με συμβάσεις ωρομισθίου, ορισμένου ή αορίστου χρόνου εργαζόμενους στις αρχαιολογικές υπηρεσίες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις ανασκαφές, στις αναστηλώσεις και τη συντήρηση και θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω του οποίου θα μπορέσουν να απορροφηθούν και οι έμπειροι εργαζόμενοι του ΟΠΠΕΘ '97 και οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ