Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Εμμονή στους αντιασφαλιστικούς νόμους

Δεν αλλάζουν στο ελάχιστο οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας

Κανένα σημείο των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ δεν πρόκειται να αλλάξει και μόνο το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων "θα"... εξεταστεί στον διαβόητο "κοινωνικό διάλογο" για το ασφαλιστικό. Την αποσαφήνιση αυτή έκανε χτες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μ. Παπαϊωάννου,στο περιθώριο δηλώσεων για το ενιαίο ταμείο ασφάλισης τραπεζοϋπαλλήλων,θέμα που απασχόλησε τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΟΤΟΕ.

Ο υπουργός έκανε χτες δεκτή την πρόταση της ΟΤΟΕ για σύσταση ειδικής... επιτροπής,η οποία θα εξετάσει το θέμα της δημιουργίας ενιαίου ταμείου ασφάλισης τραπεζοϋπαλλήλων, στα πλαίσια του "κοινωνικού διαλόγου" για το ασφαλιστικό. Βεβαίως πριν από λίγους μήνες ο υπουργός είχε... ξανακάνει δεκτό το ίδιο αίτημα! Απαντώντας σε ερώτηση για το με ποιους όρους θα γίνει η ενδεχόμενη μεταφορά στο νέο ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων που σήμερα είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ,ο υπουργός Εργασίας περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα ισχύσουν οι κανόνες της διαδοχικής ασφάλισης και ότι θα επιδιωχτεί να βρεθεί η "χρυσή τομή".

Την "ικανοποίησή" του για την αποδοχή της πρότασης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δ. Κουσελάς,ο οποίος σημείωσε ότι η επιτροπή θα αποτελείται από εκπροσώπους της ΟΤΟΕ,της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και της κυβέρνησης και ότι θα εξετάσει τις δυο σχετικές μελέτες που υπάρχουν για την ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΤΟΕ, οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι συνολικά 54.762 και οι συνταξιούχοι 20.790.Οι 24.273 τραπεζοϋπάλληλοι είναι ασφαλισμένοι στα πέντε ειδικά ταμεία του κλάδου, τα οποία έχουν 15.135 συνταξιούχους. Οι 30.489 τραπεζοϋπάλληλοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, στο οποίο υπάγονται και 5.655 συνταξιούχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ