Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ούτε επίδομα, ούτε περίθαλψη...

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και Ταμείο Ανεργίας κινδυνεύουν να μείνουν οι εργαζόμενοι στην Κιβωτοποιία στη Νάουσα,όπως επισημαίνει σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Εργασίας το Σωματείο Εργατών Πριονιστηρίων, Καθεκλοποιίων και Κιβωτοποιίων Νάουσας.

Στο υπόμνημα επισημαίνεται ότι το 70% των εργαζομένων δεν κατάφερε φέτος να εργαστεί καθόλου, ενώ το υπόλοιπο 30% δεν έχει πραγματοποιήσει πάνω από 25 μεροκάματα!Η ραγδαία αυτή αύξηση της ανεργίας στον κλάδο οφείλεται - σύμφωνα με το σωματείο - στο γεγονός ότι φέτος η αγροτική παραγωγή από την οποία εξαρτάται η κιβωτοποιία, καταστράφηκε εξαιτίας του συνεχιζόμενου παγετού κατά 90%.

Το σωματείο ζητάει από τον υπουργό να δοθεί για πέντε μήνες ένα βοήθημα από τον ΟΑΕΔ ύψους 40.000 δραχμών μηνιαίως σε όσους δεν εργάστηκαν καθόλου, καθώς και να εξασφαλιστεί η πλήρης ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Για τους εργαζόμενους που εξασφάλισαν κάποια μεροκάματα, το σωματείο ζητάει να ισχύσουν ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για το Ταμείο Ανεργίας και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ