Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε νέους αγώνες οι συνταξιούχοι

Σε κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι απόμαχοι της δουλιάς και προειδοποιούν ότι αρνούνται να γίνουν "πειραματόζωα αντοχής στην εξαθλίωση"

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα θα προχωρήσουν το χειμώνα οι συνταξιούχοι, με κεντρικό στόχο "τη διεύρυνση του μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης με όλες τις κοινωνικές τάξεις και ομάδες που ήδη βρίσκονται στην αγωνιστική έπαλξη, για την ανατροπή των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης",όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΣΕΑ).

Η ΣΕΑ επισημαίνει ότι διεκδικεί: Κατώτερες συντάξεις για όλους και το δημόσιο στα 20 ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη.Οι συντάξεις να αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα οικία Καταστατικά των Ταμείων, που προβλέπουν το 80% των αποδοχών των εργαζομένων. Να εγγυηθεί το κράτος την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων απ' τα Ταμεία, καθώς έχει την αποκλειστική ευθύνη. Τροποποίηση των αντιασφαλιστικών διατάξεων των νόμων 1902/90, 1976/91, 2084/92.

Η Συντονιστική Επιτροπή διαπιστώνει επίσης τη, για μια ακόμα φορά, "εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας μέχρι το 2000, μια λιτότητα που βιώνουμε 12 χρόνια", όπως προκύπτει από την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση εμμένει επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση: Στη "φορολογική αφαίμαξη των συντάξεών μας με την "ειδική εισφορά" 2% στις συντάξεις μας, ασκώντας κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των συνταξιούχων". Στη "ληστρική αφαίμαξη της λαϊκής αποταμίευσης και τα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

Επίσης, στην ανακοίνωση τονίζεται: "Αρνούμαστε να δεχτούμε τη μετατροπή μας σε πειραματόζωα αντοχής στην εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Στο βωμό του προγράμματος σύγκλισης και των σκληρών κριτηρίων του Μάαστριχτ, κατεδαφίζουν ολοκληρωτικά το κοινωνικό κράτος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ