Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανατρεπτικοί

Δύο είναι οι ταινίες που ξεχωρίζουν στο σημερινό πρόγραμμα: Η ταινία τουΣίντνεϊ Λιούμετ "Σέρπικο" και η ταινία των Ταβιάνι "Οι ανατρεπτικοί".ΟΣέρπικο είναι ένας έντιμος Ιταλο - Αμερικανός αστυνομικός. Αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκεται σε αντίθεση με τους συναδέλφους του, οι οποίοι κοιτούν πώς να τον απομακρύνουν, γιατί οι ίδιοι βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τους γκάνγκστερ. Ο Λιούμετ σκιαγραφεί τον μικρόκοσμο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, με τους τίμιους αστυνομικούς, αλλά και αυτούς που συνεργάζονται με τους κάθε είδους εγκληματίες. Τη μουσική της ταινίας έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης. Πρωταγωνιστούν οι Αλ Πατσίνο, Μάρεϊ Αμπραχάμ και Κορνίλιο Σαπρ (MEGA 23.50).

To καλοκαίρι του '64 στην Ιταλία γίνονται μαζικές εκδηλώσεις πένθους για το θάνατο του Παλμίρο Τολιάτι. Η ταινία των αδελφών Ταβιάνι "Οι ανατρεπτικοί",εστιάζει την προσοχή της σε τέσσερις στρατευμένους αριστερούς, οι οποίοι αφηγούνται τις δικές τους εμπειρίες και αντιθέσεις, με φόντο την κηδεία του Τολιάτι. Παίζουν οι Τζούλιο Μπότζι, Μαρίνα Τοτσινόφσκι, Λούτσιο Ντάλα και Πιερ Πάολο Καπόνι (ΕΤ - 3 22.45).

Ιταλικό ψυχολογικό θρίλερ είναι η ταινία του Πέτερ ντελ Μόντε "Τζούλια και Τζούλια".Η Κάθλιν Τέρνερ ερμηνεύει το ρόλο μιας γυναίκας που μοιράζεται τη ζωή της ανάμεσα σε δύο άνδρες, τον άνδρα της και έναν φωτογράφο. Παίζουν, επίσης, οι Στινγκ και Γκάμπριελ Μπερν (ΕΤ - 3 01.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ