Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Τζούλια και ο πρόεδρος

Τι κι αν το 'χουμε δει τόσες φορές; Θα το ξαναδούμε ακόμη μια φορά, με μεγάλη ευχαρίστηση μάλιστα. Αναφερόμαστε στην αμερικανική ταινία του Αλαν Πάκουλα: "Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου",που θα παρουσιάσει ο ΣΚΑΪ στις 23.30. Πρόκειται για μια υποδειγματική ταινία - έρευνα, που εκτυλίσσεται σαν αληθινό έργο τρόμου και απαιτεί την πλήρη συμμετοχή του θεατή στα δρώμενα, Ο σκηνοθέτης εστιάζει το ενδιαφέρον του στο χώρο της εφημερίδας, όπου θα διαδραματιστούν όλα τα δραματικά γεγονότα και θα αποκαλυφθούν όλα τα τρομερά και εγκληματικά παραπτώματα της εξουσίας. Δυο δημοσιογράφοι της "Ουάσιγκτον Ποστ", πηγαίνοντας να καλύψουν μια φαινομενικά ασήμαντη υπόθεση παραβίασης γραφείων του Δημοκρατικού Κόμματος, διαισθάνονται ότι έχουν να κάνουν με κάτι πολύ μεγαλύτερο σε πολιτικές προεκτάσεις. Και έτσι, ξεκινούν μια δύσκολη και επικίνδυνη έρευνα, που θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους σκοτεινούς, αλλά τρομερούς μηχανισμούς της εξουσίας. Είναι μια αληθινή ιστορία, που γράφτηκε στις μέρες μας, είναι η ιστορία του σκανδάλου που έμεινε στην ιστορία ως υπόθεση Γουότερ Γκέιτ. Με τους: Ντάστιν Χόφμαν και Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Από την ΕΤ-3 στις 22.30 "Και ο Θεός έπλασε τη θεία Τζούλια" του Τζον Αμιελ.

Πρόκειται για μια κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Μάριο Βάργκας Λιόσα, το οποίο διαδραματίζεται στη Νέα Ορλεάνη το 1951, μια περίοδο που οι "ώρες ραδιοφώνου" είναι οι μόνες ώρες που ψυχαγωγούν όλην την οικογένεια. Παντού. Σε όλον τον κόσμο. Ενα εικοσάχρονο αστεράκι του ραδιοφώνου ερωτεύεται παράφορα τη συγγραφέα και εκκεντρική, αλλά και πληθωρική θεία του που τον στηρίζει με ραδιοφωνικές σαπουνόπερες. Ενας έρωτας αταίριαστος, ένα ραδιοφωνικός σταθμός που αναστατώνει τις "ήσυχες" και "οικογενειακές" ψυχές των κατοίκων, μια ασυνήθιστη, αλλά τολμηρή και έξυπνη ιστορία που την έγραψε ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς. Με τον Πίτερ Φολκ.

Από την ΕΤ-2 στις 23.00 "Κίκα" του Πέδρο Αλμοδοβάρ.

Πρόκειται για μια ακόμη "αιρετική", λίγο τρελή, ιδιόρρυθμη και παράξενη ταινία του εκκεντρικού Ισπανού σκηνοθέτη, χωρίς, όμως, να είναι και η καλύτερή του. Η Κίκα είναι μια αφελής αισθητικός, που συζεί με ένα φωτογράφο, αλλά διατηρεί κρυφά σχέσεις και με τον πατριό του συντρόφου της, έναν κύριο από τη Λατινική Αμερική. Γενικά, η "αφελής" Κίκα και το περιβάλλον της δεν είναι καθόλου φυσιολογικό σε καμιά εκδήλωση, κοινωνική ή προσωπική. Ομως, το έργο στο δεύτερο μέρος του εξελίσσεται σ' ένα θρίλερ με σίριαλ κίλερς, με φόνους, με βίαιες σκηνές και ποταμούς αίματος. Ο Αλμοδοβάρ παίζει και σατιρίζει με το δικό του τρόπο τα ριάλιτι σόου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ