Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Φωνές" γραφής

Τριάντα δύο συγγραφείς, αυτοβιογραφούνται και αποτυπώνουν τις φωνές τους σε μία κασετίνα, παραγωγή της "Στέγης Καλών Τεχνών και Γραμμάτων",με τίτλο "Φωνές της Γραφής",που κυκλοφορεί από τη "Λύρα".Περιέχει 6CD, με αποσπάσματα από ανέκδοτες ηχογραφημένες συνεντεύξεις. Η αφήγησή τους εμπλουτίζεται με την ανάγνωση αποσπασμάτων από το έργο τους ή με τη δημοσιοποίηση πρώιμων ή λανθασμένων κειμένων τους. Ο επιμελητής των ηχογραφήσεων και της έκδοσης Μισέλ Φάϊς,σημειώνει: "Η γοητευτικότερη όψη αυτών των αποσπασμάτων είναι να διαγράψουμε τη μακρόχρονη σχέση αυτών των προσώπων με τη λογοτεχνία και να ακούσουμε τις περιπέτειές τους στον κόσμο της γραφής, ως συναρπαστικές αφηγήσεις ζωής".

Οι συγγραφείς που επιλέχθηκαν (γεννημένοι μέχρι το 1940) είναι οι: Τ.Αθανασιάδης, Τ.Αλαβέρας, Π.Αμπατζόγλου, Μ.Αναγνωστάκης, Ε.Βακαλό, Τ.Βαρβιτσιώτης, Γ.Φ.Βαφόπουλος, Α.Βλάχος, Μ.Ελευθερίου, Ι.Καμπανέλλης, Ζ.Καρέλλη, Ε.Κάσδαγλης, Μ.Κατσαρός, Μ.Κέντρου- Αγαθοπούλου, Κ.Δ.Κείρου, Π.Χ.Μάρκογλου, Ν.Μπακόλας, Η.Χ.Παπαδημητρακόπουλος, Γ.Παυλόπουλος, Σ.Πλασκοβίτης, Δ.Ραυτόπουλος, Α.Σαμαράκης, Μ.Σαχτούρης, Κ.Στεργιόπουλος, Π.Σφυρίδης, Δ.Σωτηρίου, Κ.Τσιζέκ, Κ.Τσιτσέλη, Α.Φραγκιάς, Ν.Φώκας, Π.Χάρης και Ν.Χριστιανόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι στη χθεσινή παρουσίαση της κασετίνας, σε ερώτηση δημοσιογράφων γιατί το ΥΠΠΟ δεν έχει χρηματοδοτήσει τη "Στέγη" εδώ και δύο χρόνια, ο πρόεδρός της Νότης Μαυρουδής απάντησε πως "το υπουργείο θεωρεί ότι τα χρήματα που υπάρχουν στο ταμείο της Στέγης αρκούν για κάποιες προσπάθειες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ