Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εραστής του απόλυτου

Η όμορφη, γεμάτη έρωτα ταινία του Πατρίς Λεκόντ "Ο εραστής της κομμώτριας" και το αριστουργηματικό θρίλερ του Ανρί Ζορζ Κλουζό "Διαβολογυναίκες", είναι οι καλύτερες ταινίες του σημερινού προγράμματος.

Ο Πατρίς Λεκόντ με τον "Εραστή της κομμώτριας" δημιούργησε μια ταινία απόλυτου έρωτα, πάθους και αισθησιασμού. Ο Αντουάν ανέκαθεν ονειρευόταν να παντρευτεί μια κομμώτρια. Ολα είχαν ξεκινήσει όταν μικρό αγόρι μόλις δώδεκα χρόνων, πήγαινε στο κομμωτήριο για να τον κουρέψει η κυρία Σάφερ. Αφηνόταν στα χέρια της και στις όμορφες μυρωδιές της. Μεγάλος πια μπαίνει στο κομμωτήριο της Ματίλντ και εκεί τ' όνειρό τους και οι παιδικές φαντασιώσεις του ξαναζωντανεύουν. Από την πρώτη στιγμή θα της ζητήσει να γίνει γυναίκα του. Οταν αυτό θα γίνει ο Αντουάν θα εγκατασταθεί στο κομμωτήριο και μαζί με τη Ματίλντ θα ζήσουν το μεγάλο έρωτα. Θα την κοιτάει να δουλεύει και όταν η δουλιά τελειώνει, κάτω από τους ήχους αραβικών ρυθμών, θα αφήνονται στη γλυκιά ερωτική παραζάλη. Πρωταγωνιστούν ο Ζαν Ροσφόρ και η Αννα Γκαλιένα. (ΕΤ - 2 23.30)

Την κομεντί του Μάικλ Νίκολς "Εργαζόμενο κορίτσι",θα μεταδώσει το ΣΤΑΡ στις 22.30.Μια γραμματέας που θέλει ν' ανέβει επαγγελματικά στην επιχείρηση που εργάζεται εκμεταλλεύεται την απουσία της προϊσταμένης της, για να πετύχει το σκοπό της. Πρωταγωνιστούν η Μέλανι Γκρίφιθ και η Σιγκούρνι Γουίβερ.

Ο Μάρτιν Σκορτσέζε είναι ο σκηνοθέτης της κωμωδίας "Μετά τα μεσάνυχτα".Ενας χειριστής ηλεκτρονικού υπολογιστεί που μισεί τη δουλιά του, κλείνει ραντεβού με μια άγνωστη κοπέλα. Η ερωτική του περιπέτεια, μετά από λίγο όμως, όταν θα βρεθεί στον εχθρικό κόσμο της νύχτας, θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Παίζουν οι Γκρίφιν Ντιουν, Ροζάνα Αρκέτ και Λίντα Φιορεντίνο. (ΣΤΑΡ 00.45)

Την αντιπολεμική ιταλική ταινία του Τζιάνι Πουτσίνι "Τα επτά αδέλφια",θα προβάλει η ΕΤ - 3 στη 01.00.Οι περιπέτειες επτά αδελφών κατά τη διάρκεια του δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Παίζουν οι Ρικάρντο Κουτσιόλα, Σερζ Ρετζιανί και Τζιαν Μαρία Βολοντέ.

Το κλασικό θρίλερ του Κλουζό "Οι διαβολογυναίκες",θα μεταδοθεί από τονΑΝΤΕΝΝΑ στη 01.30.Η σύζυγος και η ερωμένη ενός τυραννικού διευθυντή επαρχιακού σχολείου, αποφασίζουν να τον δολοφονήσουν. Οι δυο γυναίκες ρίχνουν το πτώμα του, στην πισίνα. Το πτώμα όμως θα εξαφανιστεί. Εκπληκτικές ερμηνείες από τη Σιμόν Σινιορέ και τη Βέρα Κλουζό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ