Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δημόσια έργα στο επίκεντρο

Μέσα σε λιγότερες από 10 μέρες η Κυβερνητική Επιτροπή ασχολήθηκε τρεις φορές με ζητήματα Πολιτισμού. Να επικροτήσουμε και να πούμε "μπράβο" στην κυβέρνηση; Μάλλον όχι. Μεσούντων των μεγάλων δημόσιων έργων και των αντιθέσεων που δημιουργούνται μεταξύ των εμπλεκόμενων υπουργείων (βλ. ΥΠΠΟ - ΥΠΕΧΩΔΕ) φαίνεται πως αναζητείται τρόπος να εξομαλυνθούν οι σχέσεις και να προχωρήσουν τα έργα, δεδομένου ότι... οι εργολάβοι περιμένουν.

Ενα εκ των θεμάτων της χτεσινής Κυβερνητικής Επιτροπής ήταν η Ενοποίηση, όπου εκεί το θέμα των αναθέσεων και των εργολάβων "τακτοποιείται" με την ίδρυση της ΑΕ κι ας διαμαρτύρονται οι αρχαιολόγοι και οι μηχανικοί του ΥΠΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έμεινε εκτός συζήτησης και το μετρό, αφού στην πορεία του συνάντησε πολλές φορές το ΥΠΠΟ και την Αρχαιολογική Υπηρεσία, με τραγικότερο παράδειγμα τον Κεραμεικό.

Επίσης, συζητήθηκε και το Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΠΟ, το οποίο βάζει την τελευταία πινελιά στα ΝΠΙΔ και στις ΑΕ, αφού μία ΑΕ θα χαράζει ακόμα και εθνική πολιτική για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ ιδρύονται μια σειρά ΝΠΙΔ κυρίως στη Θεσσαλονίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ