Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Μαραθώνιος διαβουλεύσεων

Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμενόταν η υπογραφή της συμφωνίας

Ως αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν ο "μαραθώνιος" διαβουλεύσεων, το τέλος του οποίου θα επέτρεπε να... πέσουν οι υπογραφές στο συμβόλαιο ξεπουλήματος της ΠΑΕ ΑΕΚ στην πολυεθνική εταιρία. Κυριότερο πρόβλημα το οποίο συνάντησαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών, ήταν η εναρμόνιση του Εμπορικού Δικαίου στα ισχύοντα Αγγλίας και Ελλάδας.

Τα φαξ πηγαινοέρχονταν μεταξύ Λονδίνου - Αθήνας και οι αλλαγές, τροποποιήσεις, διορθώσεις και μεταφράσεις ήταν συνεχείς. Οι παραπάνω διαφορές δημιουργούσαν επιπλοκές σε πρακτικά θέματα, όπως τι ακριβώς συμπεριλαμβάνεται στο αντίτιμο, πώς διασφαλίζεται η μια ή άλλη πλευρά κλπ. Οπως όμως επισήμαναν πηγές προσκείμενες σ' αμφότερες τις πλευρές, όλα αυτά δεν είναι ικανά να χαλάσουν την αγοραπωλησία.

Οταν θα οριστικοποιηθεί η "χρυσή τομή", ανέφερε χαρακτηριστικά στο "Ρ" καλά ενημερωμένο στέλεχος, θα μπουν οι υπογραφές. Η ουσιαστική ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ταυτόχρονα με τις διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σ' εξέλιξη επαφές μεταγραφικού περιεχομένου. Αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συζητήσεις έγιναν με το μάνατζερ του Παντούρου και την Μπενφίκα, πολλάκις εκφρασμένη επιθυμία του Ντουμιτρίου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η απόκτηση του Ρουμάνου μέσου βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ