Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
ΝΑΤΟικό προάστιο το Αιγαίο και η Κύπρος

Την πολιτική της υποταγής της κυβέρνησης στη "νέα τάξη", καταγγέλλει, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, η ΕΕΔΥΕ με αφορμή τις νέες κυνικές δηλώσεις των Αμερικανών και καλεί το λαό στο μόνο δρόμο που υπάρχει, το δρόμο της αντίστασης και της ανάπτυξης του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Για μια φορά ακόμα με ωμό και κυνικό τρόπο οι ΗΠΑ, μέσω των δηλώσεων του Γραφείου Τύπου της υπουργού Εξωτερικών Μ. Ολμπράιτ, αποκαλύπτουν τα σχέδια διχοτόμησης - ΝΑΤΟποίησης του Αιγαίου και της Κύπρου.

Η θέση που διατυπώθηκε ότι "οι ελληνοτουρκικές εδαφικές διαφορές, όχι μόνο αυτή της Ιμιας/Καρντάκ" φανερώνει και την αναγνώριση των τουρκικών διεκδικήσεων από τις ΗΠΑ και αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ είναι αυτοί που τις στηρίζουν και τις υποδαυλίζουν, με στόχο να ελέγξουν απόλυτα την περιοχή.

Είναι πια φανερό ότι η πολιτική υποταγής στη "νέα τάξη πραγμάτων" και οι προσδοκίες που καλλιεργούνταν από την κυβέρνηση και άλλες δυνάμεις για την αμερικανο-ΝΑΤΟική πρωτοβουλία, όχι μόνο δεν οδηγούν σε λύση σε όφελος των δύο λαών και της ηρεμίας στην περιοχή, αλλά το αντίθετο. Στη μετατροπή του Αιγαίου και της Κύπρου σε ΝΑΤΟικό προάστιο και προωθημένη στρατιωτική βάση στην οποία καταργείται κάθε έννοια ανεξαρτησίας.

Η ΕΕΔΥΕ έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει πως δεν μπορεί να αναζητηθούν λύσεις προς όφελος των λαών κάτω από την αμερικανο-ΝΑΤΟική σκέπη.

Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι η αντίσταση στη "νέα τάξη", η ανάπτυξη του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος από τους λαούς, της φιλίας και της αλληλεγγύης μεταξύ τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, ή θα συρθούν σε περιπέτειες ή θα επιβληθεί η "ειρήνη" της υποταγής και της ΝΑΤΟικής, κατοχής κάτω από την τρομοκρατία και τις απειλές για να εξυπηρετηθούν τα επιθετικά ιμπεριαλιστικά σχέδια και να στηριχτούν τα οικονομικά συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ