Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
Δουλέψτε λίγο παραπάνω...

Πιο εντατική παρέμβαση των Αμερικανών στα Ελληνοτουρκικά, ζητά ο υπουργός Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλος με χτεσινές του δηλώσεις. Μάλιστα, τους καλεί να ... "δουλέψουν λίγο παραπάνω", καθώς, όπως ανέφερε, "έχουν ευθύνες από τη στιγμή που είπαν ότι παίρνουν την πολιτική πρωτοβουλία να κινηθούν για τη ρύθμιση των θεμάτων, τα οποία χωρίζουν δύο γείτονες".

Κινούμενος στη λογική της διεκδίκησης ρόλου εκ μέρους της Ελλάδας στην υπηρεσία της "νέας τάξης" και των Αμερικανών, ο Α. Τσοχατζόπουλος καλεί τους σημερινούς αρμόδιους των ΗΠΑ να αναθεωρήσουν την τακτική τους σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά. "Θέλω να ελπίζω, είπε, ότι οι σημερινοί αρμόδιοι θα τολμήσουν να προχωρήσουν σε νέες σκέψεις, σε νέες αναλύσεις των δεδομένων της γεωπολιτικής περιοχής, στην οποία θέλουν να αναφέρονται. Γενικού τύπου δηλώσεις, διά των εκπροσώπων, αποδεικνύουν ότι μάλλον προτιμούν τον εύκολο δρόμο, της συνέχισης της πεπατημένης. Ετσι όμως, δε θα υπάρξει και γι' αυτούς ούτε πρόοδος ούτε προοπτική".

Αναφερόμενος στην τουρκική πολιτική ηγεσία, ο υπουργός Αμυνας είπε ότι με τη συμπεριφορά της το μόνο που καταφέρνει είναι να αποκαλύπτεται ως εκφραστής μιας αναχρονιστικής πολιτικής αποσταθεροποιητικού χαρακτήρα, απειλής χρήσης βίας και εκβιασμών. Τη δε Συμφωνία της Μαδρίτης χαρακτήρισε "δήλωση καλών προθέσεων για αντιμετώπιση των προβλημάτων με ειρηνικό τρόπο", αλλά είπε ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας "κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνει αυτό το πνεύμα", για να συμπληρώσει ότι "ματαιοπονούν" και ότι "στο Αιγαίο δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ