Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σύσκεψη - αφετηρία δυναμικών αποφάσεων

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται οι επαγγελματίες και οι βιοτέχνες της Αθήνας που ετοιμάζονται για δυναμικές αποφάσεις κινητοποιήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη λαίλαπα που τους επιφυλάσσει η κυβερνητική πολιτική. Σ' αυτά τα πλαίσια έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 8 Οκτώβρη σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων της Αθήνας (ΟΒΣΑ) με τη συμμετοχή όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων - μελών της. Σε ανακοίνωσή της όπου τονίζει την αναγκαιότητα καθολικής συμμετοχής στη σύσκεψη, η ΟΒΣΑ υπογραμμίζει ότι η κατάσταση σήμερα στο χώρο των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και αντοχής.

Η κυβέρνηση, καταγγέλλει η Ομοσπονδία, από τη μια μεριά υποτίθεται ότι καλεί σε διάλογο τους ΕΒΕ μέσα από τον περίφημο "κοινωνικό διάλογο", στον οποίο επιμένει να συμμετέχει η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ, και από την άλλη εκμεταλλεύεται αυτήν ακριβώς τη συμμετοχή για να εξαγγέλλει απανωτά μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση των ΕΒΕ. Μέτρα, όπως την αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα με τρομακτικές επιπτώσεις στην ήδη αβάσταχτη φορολόγησή τους, την ποινικοποίηση παραβάσεων και οφειλών στο δημόσιο με την επιβολή κι άλλων εξοντωτικών φόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ετσι, συνεχίζει η ΟΒΣΑ, όχι μόνο δε λύνονται τα προβλήματα των ΕΒΕ, αλλά αντίθετα προστίθενται κι άλλα στη μικρομεσαία επιχείρηση και ιδιαίτερα στους αυτοαπασχολούμενους. Το ΔΣ της ΟΒΣΑ τονίζει ότι με ψευτοαγώνες και τουφεκιές στον αέρα όχι μόνο δε λύνονται τα προβλήματα, αντίθετα αποπροσανατολίζουν τους ΕΒΕ. Γι' αυτό, οι αγώνες θα πρέπει να είναι δυναμικοί, συνεχείς, ενωτικοί και κύρια με περιεχόμενο που θα εξυπηρετεί τους ίδιους τους επαγγελματίες βιοτέχνες και εμπόρους και θα καταγγέλλει και θα ξεσκεπάζει τις πραγματικές αιτίες αυτής της κατάστασης. Θα πρέπει να στρέφονται ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που γέννησαν τα προβλήματα, των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, των πολυκαταστημάτων, και φυσικά ενάντια στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών που τις υπαγορεύει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ